Logitech squeezebox boom –recenzija | UPORABNA STRAN

Logitech squeezebox boom –recenzija

Logitech Squeezebox Boom je mrežni glasbeni predvajalnik. Predvajalnik se ponaša z Stereo XL tehnologijo predvajanja, VFD visoko kontrastni zaslon se ponoči zasenči. Hitro upravljanje pa je možno preko 6-ih gumbov, katerih funkcijo je moč nastaviti po želji. Povezava z omrežjem je možna prek Ethernet 10/100 priključka ali pa preko Wi-Fi 802.11g, prav tako je tukaj še Line-in 3.5mm priključek in priključek za slušalke.
Predvaja pa lahko MP3, AAc, WMA, Ogg in FLAC.

logitech-squeezebox-boom

Tipke za upravljanje so lahko razumljive, mogoče manjka kakšna bolj napredna. Tako si na tipkah od 1 do 6 nastavite najljubše radijske programe (internetne seveda), velik sredinski gumb pa omogoča hitro upravljanje z glasnostjo.
Na vrhu je gumijasta površina z vdolbino za daljinski upravljalnik in gumb za Snooze ali pa časovne nastavitve ugašanja predvajalnika. Ista tipka se nahaja tudi na daljinskem upravljalniku, tako da je vse skupaj še bolj pri roki.

logitech-squeezebox-boom-1

Sama nastavitev Squeezboxa je dokaj preprosta, le slediti je potrebno navodilom. Na voljo pa sta dva načina SqueezeNetwork, ki je brezplačna storitev Logitecha in SqueezeCenter, ki omogoča poslušanje internetnega radia in lastne glasbene zbirke. Za to stoitev je potrebno imeti prižgan računalnik na katerem je nameščena glasba. Program deluje na OS Windows, Mac in Linux.

logitech-squeezebox-boom-2

Sam prenos glasbe preko brezžičnega omrežja je zelo zelo občutljiv na ovire in je tako radij delovanja manjši kot ponavadi. Žična povezava pa deluje kot se pričakuje. Pri glasbi kupljeni prek iTunes-a so prav tako problemi, saj nekateri albumi delujejo drugi pa ne. FM radio pa ni vgrajen, kar je nekoliko čudno. Drugače pa upravljanje z Logitech Squeezebox Boom ne sodi med zahtevno le nekoliko dolgotrajno, saj je za dostop do določene funkcije potrebno klikniti več kot 3x.

Cena: 240€ je najnižja cena med spletnimi prodajalnami. Predvajalnik pa ima v akciji tudi Siol Točke zvestobe (Siol Program zvestobe-3. obdobje (od 1.7.09 do 31.10.09)).

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: