Brezžični internet/ Wi-Fi dostopne točke po Sloveniji-brezplačne in plačljive; lokacije | UPORABNA STRAN

Brezžični internet/ Wi-Fi dostopne točke po Sloveniji-brezplačne in plačljive; lokacije

Brezžične dostopne točke so sedaj že zelo razširjene, a dobre baze Wi-Fi točk do sedaj ni bilo. Veliko točk je v lokalih, gostilnah, trgovskih centrih, šolah, knjižnicah… mnoge od njimi pa so tudi prosto odprte.

Tako se je v letu 2010 rodil projekt popisati/vpisati čim več Wi-Fi točk v bazo, ki se nahaja na tej spletni strani. Prednost te baze je predvsem ta, da je vnos zelo preprost, saj to lahko stori vsak. Seveda je s tem povezana možnost netočnosti in namernega spreminjanja podatkov, a do sedaj velikih problemov ni bilo.
V bazo je pisanih že preko 200 točk po celi Sloveniji, pridružite se vpisu tudi vi in odsurfajte na to stran.

p.s. Za hiter dostop pa lahko uporabite tudi naslov http://wifi-tocke.si/. Domeno pa registriral zavod o2z2, zavod za razvoj multimedijev.

Sorodni članki

6x komentirano

 1. Zdravo, jaz sem iz Šentjurja in imamo kar nekaj wi-fi točk http://www.sentjur.si/vit/E-tocke-v-obcini-Sentjur.html

 2. […] brezžičnem internetu in dostopnih točkah po Sloveniji je bilo že govora v tem članku (Brezžični internet/ Wi-Fi dostopne točke po Sloveniji-brezplačne in plačljive; lokacije), a sedaj o samostojni spletni strani. wifi-tocke.si je spletna stran, je preprosta za uporabo, v […]

 3. LEP POZDRAV SEM IZ OKOLICE ZAGORJA BOLJE POVEDANO IZ HRIBOV KJER NAS OBDAJA VELIKO GOZDA ,PA ME ZANIMA KAKŠNA JE MOŽNOST PA ČE SEVEDA SPLOH JE KAKŠNA MOŽNOST ZA TO.MI DRUGAČE IMAMO INTERNET PREKO MOBITELA TO JE INSTANT MOBITEL SAM NISMO Z NJIM NIČ ZADOVOLJNI ,KER VEDNO PREKINJA PO DOMAČE ŠTEKA PA ME ZANIMA ČE PRI BREZŽIČNEM INTERNETU TUDI ŠTEKA.PRI MOBITELU SI NA NETU ALI YOUTUBU ALI KAK FILM ,RISANKO SPLOH NE MORAMO OGLEDATI KER TO NI MOŽNO.POVEJTE PROSM KAKO JE Z BREZŽIČNEM INTERNETU IN KAKO PRITI DO NJEGA PA KJE IN KDO JE V ZASAVJU ZA TO ZADOLŽEN .LEPO VAS POZDRAVLJAM TADEJA HVALA ZA VAŠ ODGOVOR

 4. uporabna stran

  Tadeja, res je žalostno, da leta 2010 ne morete imeti xDSL (ADSL, VDSL…), kjer je delovanje praviloma nemoteno. Mogoče malo pritiskajte na operaterja (Telekom/Siol, T-2…), ki ga želite imeti, da nadgradijo centralo.

  Kar se tiče mobilnega interneta, ki ga uporabljate sedaj. Tukaj je zelo pomembno, da je centrala(oddajnik) neobremenjen, kar pa je v manjših krajih zelo težko, saj so zelo poredko postavljeni nanj pa se posledično priklaplja veliko uporabnikov. S pravično uporabo (20GB) je downloadanje filmov nekoliko omejeno, se pa je posledično izboljšala kakovost delovanja. Za vsaj primerno delovanje je potrebno imeti HSDPA/HSUPA signal, ki praviloma deluje solidno. Ko/Če pa bojo nadgradili oddajnik na HSPA+ bo vse skupaj delovalo mnogo bolje, a je potem potrebno imeti tudi USB modem, ki to podpira.
  Kar se tiče delovanja, pokličite na mobitelov center za pomoč naročnikom, še bolje pa je če se oglasite v njihovem centru in majčkeno pobarate delovanje in zahtevate informacije o nadgradnji opreme v vaši okolici.

  Sedaj pa še brezžični internet. Tale članek na katerem ste komentirali je nekaj drugega kot si najverjetneje zamišljate. Tukaj gre za to, da ima uporabnik povezavo (ADSL, mobilmo…) nato pa namesto kabla (UTP) uporablja brezžično omrežje. Tako ni potreben fizični priklop na modem/router ampak vse poteka brezžično.
  Bilo je nekaj zanimanja za WiMAX, ki ga je hotel uvesti Telekom, da bi pokril področja kjer interneta preko kabla niso mogli dobiti. Razvoj te tehnologije je bil ukinjen, ker ni bilo dovolj zanimanja pa tudi mobilni internet se je močno razvil.

 5. LP. ZANIME ME ČE JE WI-FI ZASTONJ??
  LEP POZDRAV :)*

 6. uporabna stran

  Davor, Wi-Fi je blagovna znamka Združbe Wi-Fi, ki sloni na standardu IEEE 802.11 (http://en.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi). Laično rečeno pa je to protokol za prenos interneta oz. zamenjava UTP kabla. Tako je sama Wi-Fi tehnologija brezplačna.

  Je pa dostop do interneta preko Wi-Fi-ja (brezžičnega prenosa) lahko plačljiv ali pa brezplačen. To je popolnoma odvisno od tega kdo ponuja dostop. Če gre za domače omrežje ga plačuje uporabnik z mesečno naročnino internetnemu ponudniku in je Wi-Fi zgolj zamenjava za kabel. Prav tako je lahko javni dostop brezplačen (npr. lokali, restavracije, mestna središča, avtobusne in železniške postaje, letališča…). So pa prej omenjene javno dostopne točke lahko tudi plačljive (v Sloveniji npr. Siolov/Telekomov NeoWlan).

  p.s. Upam da sem odgovoril v pravo smer, saj iz vprašanja ni čisto jasno.

Komentiraj

Anti-Spam: