Brezžični internet-wifi-tocke.si je portal za iskanje točk kjer se lahko priklopite na internet | UPORABNA STRAN

Brezžični internet-wifi-tocke.si je portal za iskanje točk kjer se lahko priklopite na internet

O brezžičnem internetu in dostopnih točkah po Sloveniji je bilo že govora v tem članku (Brezžični internet/ Wi-Fi dostopne točke po Sloveniji-brezplačne in plačljive; lokacije), a sedaj o samostojni spletni strani. wifi-tocke.si je spletna stran, je preprosta za uporabo, v iskalnik je potrebno zgolj vpisati želeni kraj, ulico… in rezultat je na voljo. Npr. pod geslom ljubljana najde 43 točk, ki so od iskane lokacije oddaljene 1km. S klikom na želeno Wi-Fi lokacijo pa se nato prikaže še opis in seveda lokacija na zemljevidu.

Zapisali so, da imajo v bazi preko 450 točk, samo dodajanje pa je prav tako enostavno. Za vnos je potrebno klikniti na povezavo dodaj točko, ki se nahaja na desni strani, lahko pa kliknete tudi tukaj.

Stran na žalost ne ponuja možnosti, da bi uporabniki pokomentirali delovanje brezžične dostopne točke. S to možnostjo bi stran ponudila dosti bolj zanesljive podatke o delujočih lokacijah. Prav tako tudi možnost izvoza lokacije ali pa vsaj zapis naslova. Stran je vsekakor dobra in zanimiva pridobitev, ima pa tudi še veliko možnosti za izboljšavo.

Sorodni članki

1 komentar

  1. Hvala za objavo do strani! Smo veseli, da je stran uporabna in da uporabniki pridno dodajate nove tocke. Kar se tice uporabnosti, bomo zadevo gotovo se izboljsali – vsak predlog je dobrodosel. Vsekakor imamo v mislih “potrjevanje tock”, tako da bo zadeva cim bolj azurna. Glede vsesplosnega komentiranja se nismo najbolj prepricani, ampak tudi to bomo dodali v kolikor se izkaze potreba po tem. Razmisljamo tudi o neki vrsti API-ja s katero bi lahko bazo uporabljali tudi drugi razvijalci (bi lahko delali aplikacije za iPhone, Android ipd.).

    Malo pocasneje gre kot bi si zeleli, ker projekt financno ni podprt in se tako dela le v prostem casu. Imeli smo tudi nekaj tezav s spam robotki, tako da odpravljamo tudi te nevsecnosti. Komentarje, predloge ali zgolj pozdrave lahko pisete po nasem Facebook zidu (http://www.facebook.com/pages/WiFi-tocke/388201696064?ref=ts) ali kontaktirate @lenartr na twitterju.

Komentiraj

Anti-Spam: