Lena Meyer-Landrut je s pesmijo Satellite zmagala na Evrosongu oz. Evroviziji 2010-video | UPORABNA STRAN

Lena Meyer-Landrut je s pesmijo Satellite zmagala na Evrosongu oz. Evroviziji 2010-video

Lena Meyer-Landrut je s pesmijo Satellite prepričala občinstvo 55. izbora za evrovizijsko popevko-Eurovision Song Contest 2010. Gre za zgolj 19-letno pevko iz Hanovra, Nemčija, ki je na tekmovanje prišla na podlagi resničnostnega šova Unser Star für Oslo (Naša zvezda za Oslo), ki sta ga organizirali televizijski hiši ARD in ProSieben. Lena Meyer-Landrut je s kariero pričela v letu 2010, poleg singla Satellite, ima še dva in sicer Bee ter Love Me. Lena je 7. maja 2010 izdala tudi prvi album z naslovom My Cassette Player.

Ali vam je zmagovalna pesem evrovizije 2010 všeč?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Sorodni članki

8x komentirano

 1. Cestitam za zmago. Saj je res v redu komad.
  P.s. hitri ste s člankom, bravo, avtor. 🙂

  P.s. : pismo sam jeee dobraaa <3 😉

 2. uporabna stran

  Hvala glede hitrosti, drugače pa bi mogoče lahko tudi pri nas razmislili o kakšni alternativi glede pošiljanja tekmovalcev in tekmovalk na Evrosong. V Nemčiji se je Lena Meyer-Landrut pokazale kot odlična izbira.

 3. Ni za kaj. 😉

  Koncno se le najde nekdo, ki dobro ve in se strinja o napakah ki se dogajajo pri nas na predizboru. Bravo.

  Popolnoma, ampak res popolnoma, se strinjam, da bi morali naši RESNO razmisliti o tem, kako organizirajo predizbor, komu sploh dajo šanso (oz. bolj zakaj je drugim NE dajo), ter kakšni so razlogi za to? Definitivno bi kot prvo bil za spremembo glavne mednarodne sodnice za predizbor pri nas, Miše Molk, takoj za tem pa bi bilo potrebno temeljito spremeniti pogoje prijave in sodelovanja na predizboru. Glavna napaka je predvsem ”povabljeni avtorji”, saj smo enostavno PREMAJHNI, medijsko, da si take zadeve sploh privoščimo. To je tudi eden glavnih razlogov za trajni neuspeh. Pustimo seveda to, da se je sam Eurosong skomercializiral na velikost države ter medsosedske glasove, saj kljub temu vsako leto zmaga druga država, celo Srbija, (nič slabega ne mislim s tem, ker je bila tudi pesem v redu), kar pomeni, da se stvar vseeno ne igra le z velikimi državami. Poleg tega, če jim po 19 letih neuspeha še ni jasno, da nekaj ni v redu z načinom… upam, da nam ne bo potrebno čakati, da se zamenja popolnoma vso vodstvo pri nacionalki?
  Moj predlog, in to zelo enostaven, dajte priložnost mladim. ( s tem mislim na tiste, še NEZNANE!) Več kot očitno se izplača.

  Lep pozdrav,
  Marc

 4. uporabna stran

  Marc, sej problem bi rešili takoj, če bi katera od komercialnih postaj prevzela izbor.
  Glede talentov pa tako, odličen primer je oddaja Slovenija ima talent, kjer se je našlo kar nekaj dobrih glasov, takšnih, ki se lahko kosajo z marsikaterim uspešnim glasbenikom. Kar pomeni, da talente imamo le privabiti jih ne znamo.

  Evrosong je pa tako ali tako postal zelo predvidljiva zadeva. Ker je držav Rusije, tistih odcepljenih ogromno, poleg tega obstajajo v določenih državah velike manjšine, ki enostavno preglasijo ostalo populacijo v državi je samo glasovanje nekoliko nepravično. Uspeh držav, ki niso dovolj velike in nimajo dovolj razseljenih ljudi po Evropi nikoli ne bodo zmagale, pa je lahko pesem presežek vseh presežkov.
  Kakšna pa bi bila sprememba sistema glasovanja, ki bi spremenila takšne iz leta v leto predvidljive situacije pa je že drugo vprašanje.

  Če se Slovenija še želi sodelovati v prihodnjih izborih bodo potrebne korenite spremembe. Teh na RTVS niso vajeni, saj v vseh teh letih niso storili nič drugega kot neštetokrat spremenili sistem glasovanja, to pa ni nič.

 5. dobra pesem 🙂
  še bolš pa šjorca res je lepa 😀

 6. […] Meyer-Landrut je zmagovalka Evrovizije 2010, kjer je zmagala s pesmijo Satellite (Lena Meyer-Landrut je s pesmijo Satellite zmagala na Evrosongu oz. Evroviziji 2010-video). Mogoče je k njeni zmagi pripomogel tudi posnetek, kjer se brez oblek (skinny dipping) skupaj z […]

 7. Popolnoma se strinjam, in definitivno bi bilo to idealno, ampak kaj ko mislim, da je to skoraj nemogoce. Nacionalka ima pač svoje fore, in menim, da komerciali ne bi uspelo zraven prit, če ne drugam, do sodelovanja s samimi organizatorji Eurovizije. (Spomnimo se Črne Gore pred leti, ko so imeli težave pri organizaciji predizbora ter glasovanja-nikogar niso poslali naprej, prav tako pa so naslednja leta ostali brez predizborov-po nekaterih informacijah, ker pač nihče zadev ni porihtal, po drugih pa naj bi dobili začasno prepoved sodelovanja s strani Evrovizije…) Tako da… žal tako pač je.
  Definitivno pa se skorajda nagibam k temu, da bi rekel, da bolje da ne sodelujemo kot pa da pošiljamo gor to, kar pošiljamo. Poleg tega, lahko govorijo čez Emo itd. kolikor želijo, ampak dejstvo je, da ne izberemo boljšega iz enega samega razloga: ker sploh nimamo izbire. To pa zaradi stvari, ki sem jih že prejšnjič opisal. (Sam sem sicer mnenja, da je letošnja zmaga Žlindre&Kalamarov bila preveč očitna in s preveč razlike za drugouvrščeno Nino Pušlar, za katero menim, da bi nas predstavila veliko bolje, ne bom trdil da bi prišla v finale-tega nihče ne more vedeti, definitivno pa bi dosegla boljšo uvrstitev). Poleg tega, glede sprememb načina glasovanja pri Emi: Odkar so razkrili ”težave” oz. nepravilnosti pri glasovanju s žirijo, so večkrat spremenili način in pomen žirije… moje vprašanje je: Kaj sploh še dela žirija tam? Enostavno glasovanje prepustiti publiki, pa bo najbolj fer. Brez predsodkov(*). Poleg tega, da so vedno eni in isti…

  Čeprav pa je tudi to z narodom in glasovanjem na Evroviziji res vprašljivo, ampak dejansko je nekaj tudi na temu, kar sem že omenil: vedno zmaga druga država, in vedno je drugačen razpored, in to kljub temu da so ene vedno po istem principu dajale točke sosedom ipd, tudi Slovenija, to pa verjetno zato ker z glasovi prevladajo ”pametne” ter predvsem FER države, ki dejansko zbirajo glede na pesem, in ne na narodnost.

  (*) Tudi k temu se je za vprašat, če bi bilo kaj bolj fer kot z delnimi glasovi žirije, saj so spet vprašanja o tem, koliko glasov bi recimo bili pripravljeni dati romi za Lango in podobne, saj bi lahko hitro prišlo do prevlade glasov. Vendar pa tu nebi bil več problem narodnosti ipd, ampak zgolj tega, da nekateri enostavno ne glasujejo, predvsem zaradi tarif, katere naši postavljajo definitivno PREVISOKE, pa vendar… kdo ve, kaj bi se iz tega izcimilo.

  *Še vedno pa sem za pravilo izbora z ”reality” šovom, v katerem lahko sodelujejo zgolj in samo tekmovalci, ki NISO POZNANI. (nimajo posnete svoje glasbene pesmi ali albuma, ne nastopajo s svojo skupino na vecjih koncertih in/ali s ”slavnejšimi” glasbeniki, itd…). To bi bilo poleg tega tudi veliko bolj fer za glasovanje, saj bi tako lahko bili (skoraj, a gotovo bolj) prepričani, da ne gre za kakršnekoli nepravilnosti pri žiriji, predvsem pa bi bilo telefonsko glasovanje veliko bolj izenačeno. (Saj Nemčija ni neumna, da je igrala na to karto).
  Se strinjate, Uporabna Stran? ;)*

  Glede talentov pa… nimam komentarjev, toliko jih je bilo, že v četrtfinalu, sploh pa v polfinalnih oddajah, ki bi definitivno prekosile rezultate v zgodovini Slovenije na Evroviziji, da….

 8. uporabna stran

  Marc, tvoj komentar pa je trenutno najdaljši na blogu.

  Kar pa se tiče predzadnjega odstavka, ja Nemčija je ubrala eno od taktik, ki so pripeljale k želenemu rezultatu. Izbrali so neprimerno bolj liberalen način izbire kot ga ima marsikatera država, ki izbira pesem za Evropizijo. Pri nas Ema nekako ne da pravih rezultatov, razlogov za to je ogromno, prvi je predvsem zmeda v RTV Slovenija, ki vlada že mnogo let. Dober primer je gledanost Dnevnika, da ne govorimo o ostali programski vsebini, ki nekako ne seže niti do gležnjev medijskim hišam kot je BBC. Stvari se sicer premikajo na bolje, a še vedno prepočasi. Takšno obnašanje do gledalcev pač pripelje do stvari kot je EMA.
  Poti kako izbrati pesem, ki zastopa državo je ogromno, ena boljših rešitev je nekakšen resničnostni šov, ki prnese nove (tudi še ne tako uveljavljene) obraze na sceno.
  Mogoče jih bo letošnja izbira zmagovalne pesmi kaj izučila, saj je ni predvajal niti Val 202, ki navadno skrbi za promocijo izbrane pesmi. Kot kaže so se problema zavedli in niso posneli niti video spota, kot so ga vsako leto doslej. ***Bomo videli ali jih je srečala pamet.***

  Kar pa se tiče pesmi, ki zmaga na Evropviziji, ta pesem se predvaja maksimalno 1 leto, po tem pa zelo redko. Izjeme so nekatere pesmi izpred nekaj desetletij, ki so postale vsesplošni hit in jih z veseljem slišimo še danes.

  No še malo šale, mogoče pa je Lena ubrala pravo taktiko že pred leti, ko je sodelovala v “dokumentarnem resničnostnem šovu”, kjer je v bazen skožila pomanjkljivo oblečena.

Komentiraj

Anti-Spam: