Siol 1. septembra draži cene za pakete s SIOL TV, pakete na optiki in uvaja kup sprememb by Telekom | UPORABNA STRAN

Siol 1. septembra draži cene za pakete s SIOL TV, pakete na optiki in uvaja kup sprememb by Telekom

Siol si bo s 1. septembrom privoščil podražitev svojih paketov. Kot so zapisali v sporočilu za medije, se bo podražitev zgodila zato, da bi še naprej lahko vlagali v omrežje in zagotavljali kakovostne storitve. Zapisali so tudi, da so v 1. trimesečju imeli za 13 mio € vlaganj v domači trg. No končni uporabniki nimajo nič od tega, saj izgradnja optike stoji (tudi pri konkurenci), SIOL TV sedaj deluje a Sagem komunikator ne seže do kolen komunikatorjem operaterjev v tujini…. O sliki SIOL TV pa bi se dalo razglabljati na dolgo in široko, na kratko pa ne upravičuje podražitev. Je pa res, da imamo v Sloveniji izjemno poceni internetne storitve, a tako kot povsod imamo tudi konkurenco, ki navadno odgovori na različne podražitve.

V podstrani Q&A so zapisali, da se za jesen 2010 pripravljajo zanimive novosti. V septembru pa bodo dodanih 7 novih programov 3Sat ter Duna (na voljo v osnovnem paketu) in Mezzo, Tiji, MCM POP, ter Playhouse Disney (na voljo v Mega paketu).

Preden pa začnemo s cenami POMEMBNO OBVESTILO:
V primeru, da se s spremembami cen ne strinjate, lahko v skladu s 85. členom ZEK-om v roku 30 dni od prejema tega obvestila, to je do 31. avgusta 2010, brez odpovednega roka in brez sankcije odstopite od naročniške pogodbe za storitve SiOL, na katere se spremembe nanašajo. To pomeni, da vam ne bo potrebno plačati stroška predčasne prekinitve naročniškega razmerja v znesku 10,02 EUR (z DDV). Dolžni pa ste poravnati vse obveznosti, dogovorjene s pogodbo, kar pomeni sorazmerni delež vrednosti opreme, ki ste jo ob sklenitvi naročila kupili po subvencionirani ceni (tv komunikator) in morebitne izdelke iz akcij ter ponudbe iz programa zvestobe.

Pa si poglejmo »novosti« za 1. september 2010:
Prva novost. S 1. septembrom bo cena paketov, ki vsebujejo SIOL TV višja za 3€. Izjema so uporabniki, ki imajo paket brez interneta, pri katerih do 31. decembra 2010 ne bo sprememb.

Druga novost je zaračunavanje t.i. digitalnega dostopa ta storitve SIOL na kabelskem in optičnem omrežju (FTTH). Digitalni dostop bo paket podražil za 7€, razen če ima naročnik naročen paket brez interneta, v tem primeru bo deležen 4€ popusta (3€) ali če je naročnik paketa Trio s Standard ali Mega paketom. V tem primeru pa bo deležen 3€ popusta (4€).

Tretja novost je ponovna uvedba paketov, ki ne vključujejo interneta. Na voljo jih bo 6 s cenami od 26€ do 37€. Cene se bodo posledično spremenile tudi za obstoječe naročnike paketov.

Četrta novost je 7 novih programov na SIOL TV. 3Sat ter Duna (na voljo v osnovnem paketu) in Mezzo, Tiji, MCM POP, ter Playhouse Disney (na voljo v Mega paketu).

Peta novost je ta, da na SIOL TV za naročilo paketov HBO (HBO, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax 2 in HBO On Demand) ter Eksplozivni ne bo več pogoj Mega programski paket. Kar pomeni, da ju bo mogoče naročiti tudi pri shemi Osnovni in Standard.

Šesta novost v program zvestobe se bodo uporabniki vključili že po 6. Mesecih namesto 18.

Spremenjene bodo tudi cene priključnice, Poslovnega paketa, novi paketi brez interneta SiOL TV standard in še nekaj malenkosti več pa tukaj.

Več podatkov pa v Sporočilu za medije, Q&A za spremembe cen in Obvestilu o spremembi cen.

Sorodni članki

3x komentirano

  1. […] bo skupaj s septembrskimi novostmi (Siol 1. septembra draži cene za pakete s SIOL TV, pakete na optiki in uvaja kup sprememb by Telekom) skoraj gotovo uvedel tudi nov komunikator, poleg že spremenjenih IP-jih na SIOL TV (Siol […]

  2. […] v septembru 2010 vključil 8 novih programov. V avgustu jih je bilo v tem članku najavljenih 7 (Siol 1. septembra draži cene za pakete s SIOL TV, pakete na optiki in uvaja kup sprememb by Telekom). V Osnovni paket bosta vključena dva in sicer Duna TV, ki je javni madžarski televizijski […]

  3. Izkoriščajo monopolni položaj. Če ne bi T2 šlo slabo, si tega ne bi upali, ker bi zgubili stranke.

Komentiraj

Anti-Spam: