Brezplačni antivirusni programi (Avast!, AVG Free edition, Avira Antivir, Microsoft security Essentials, Comodo in PC Tools AntiVirus)

Brezplačnih antivirusnih programov je na voljo kar nekaj tukaj pa je 6 takšnih, ki se uvrščajo v sam vrh. Antivirusni program pa je za vse, ki imajo dostop do interneta skorajda nuja, saj se tako zavarujejo pred različnimi nevšečnostmi. Poleg škode, ki jo različni virusi, črvi, trojanci, zlonamerne kode… povročijo uporabniku, so potencialno nevarne zaradi tega tudi drugim, saj se veliko virusov širi preko elektronske pošte.

Avast! Free v svojem brezplačnem programu poleg antivirusnega programa ponuja tudi anti-spyware sistem. Na voljo pa je tudi v slovenščini.
Prenos najnovejše različice je na voljo tukaj. (Zadnja različica tega brezplačnega antivirusnega programa je 5.0.594 izdan 28. junija 2010)

AVG Free edition poleg že prej omenjenih dveh sistemov (antivirus in anti-spyware) ponuja tudi t.i. storitev LinkScanner, ki uporabnika opozori da se za povezavo (linkom) skriva potencialno nevarna vsebina.
Prenos najnovejše različice je na voljo tukaj. (Zadnja različica tega brezplačnega antivirusnega programa je AVG Anti-Virus Free Edition 9.0)

Avira Antivir Personal Free Antivirus vsebuje sistem za varovanje pred virusi, črvi in trojanci, prav tako tudi pred zlonamernimi kodami. Vsebuje tudi AntiRootkit uporabnika zaščiti prd skritimi kodami in AntiAdware za preprečitev pojavljanja oglasov.
Prenos najnovejše različice je na voljo tukaj. (Zadnja različica tega brezplačnega antivirusnega programa je Avira AntiVir Personal 10)

Microsoft Security Essentials je Microsoftov antivirusni in anti-spam sistem, o katerem si lahko več preberete v tem članku (Microsoft Security Essentials- Microsoftov brezplačni antivirusni program je že na voljo).
Prenos najnovejše različice je na voljo tukaj. (Zadnja različica tega brezplačnega antivirusnega programa je 1.0.1963.0 izdan 28. junija 2010)
–Microsoft Security Essentials 2.0. je že v Beta izvedbi, tako bo kmalu na voljo.

Potem pa sta tukaj še Comodo in PC Tools AntiVirus, ki imata v sebi zgolj antivirusni sistem. Prvi je na voljo tukaj, drugi pa tukaj.

p.s. Še enkrat skoraj vseeno je kater antivirusni program uporabljale, pomembno je, da ga.

Sorodni članki

7x komentirano

 1. Ni čisto nepomembno kateri antivirusni program uporabljaš, saj se učinkovitost njih močno razlikuje. Obstajajo npr. tudi plačljivi protivirusni programi, ki so npr. v uporabi tudi v slovenski javni upravi (Norman, Sophos), a so po učinkovitosti manj učinkoviti kot brezplačne rešitve (npr. Microsoft Security Essetials). Npr. na zadnjem hevrističnem testu (zaznavanje škodljive kode brez posodobljenih virusnih definicij) je plačljivi Norman zaznal 27% škodljive kode, medtem ko je Microsoftov brezplačnik zaznal 59%.

  Če si želite ogledati teste učinkovitosti protivirusnih rešitev, si to lahko ogledate na:

 2. uporabna stran

  Toni, ta zadnja trditev je bolj letela na tiste, ki nimajo nobenega antivirusnega programa.

  Durgače pa je ogroman razlika med antivirusnimi programi, predvsem je ključna razlika med tistimi, omogočajo live update in tiste, ki ga ne. Microsoft Security Essetials pa je v prostor brezplačnih in tudi plačljivih antivirusnih programov krepko zmešal štrene. Ta je presenetil veliko ljudi, saj deluje mnogo bolje kot mariskater plačljiv program.
  Bomo videli ali bo tudi nova različica 2 prinesla takšno revolucijo kot prva.

 3. Vsi antivirusi so zelo dobri in zelo kakovostni
  priporočam jih!!!

 4. Pozdravljeni

  Lepo bi Vas prosil za antivirusni program AVG

  Najlepsa hvala

 5. uporabna stran

  Janez, povezave za AVG so tukaj http://free.avg.com/ww-en/download odvisne pa so od operacijskega sistema.

  drugače pa so povezave vseh omenjenih brezplačnih antivirusnih programov v članku zgoraj.

 6. dober večer. zelo rabim proti virusni program ker me velikokrat meče vn iz interneta. huala za razumevanje. lahko noč.

 7. uporabna stran

  Laura, na to da velikokrat ostaneš brez interneta lahko vpliva veliko vzrokov. Če gre za internetnega ponudnika iz katerega je bil poslan članek (Lj kabel–Telemach). Potem lahko preveriš najprej tam.

  Je pa res, da so lahko vzrok tudi virusi in ostale zlonamerne kode na računalniku. Povezave za prenos antivirusnega programa AVG so na tej strani http://free.avg.com/ww-en/download.
  Drugače pa ti priporočam tudi Security Essentials of Microsofta (http://www.microsoft.com/security_essentials). Izberi si enega.

Komentiraj

Anti-Spam: