Pink SI začne oddajati oktobra v HD tehniki in s poročili by Pink TV | UPORABNA STRAN

Pink SI začne oddajati oktobra v HD tehniki in s poročili by Pink TV

Pink SI prihaja iz testnega delovanja konec septembra oz. bolj rečeno v oktobru. Samo oddajanje bo v visoki resoluciji (HD), tako da bo to drug oz. tretji program (INFO TV ter RTVHD), ki 24 ur oddaja v HD tehniki. V Sloveniji je družba Pink registrirana kot Pink S d.o.o., Šmartinska cesta 152, Ljubljana. 100% lastnik družbe pa je Pink International Company.

Kar se tiče programske sheme še ni nič dorečeno. Zagotovo ne bo šlo za turbo-folk program kot je Pink Plus, ki oddaja preko satelita ampak bolj v stilu Pink TV. V svoji programski shemi naj bi bila tako tudi poročila, nadaljevanke, filmi ter seveda glasba. HD slika pa kot vse kaže ne bo na DVB-T signalu, tako ostanejo samo še kabelska in IPTV operaterji, če bodo obljubo o sliki res izpolnili.

TV Pink Slovenija oz. TV Pink SI ima že od lanskega leta dovoljenje za oddajanje v DVB-T tehniki (TV Pink Slovenija z nacionalno koncesijo za predvajanje –TV Pink SI), zato že testno (zgolj grafika) oddaja na multipleksu B (Norkring) o katerem več v tem članku (Multipleks B-DVB-T (Norkring)-Pink SI in TV3-na večjem delu Slovenije (14 oddajnikov)).

**TV spored za PINK SI za četrtek in petek (30.9 in 1.10) je na voljo tukaj PINK SI program, spored (Gradn Show, Kursadžije, Zvezde Granda, City, Rana ura, Telenovela 1001 noč, Simpsonovi…).

**EDIT po uvedbi programa**
Tako kot smo si lahko mislili o HD sliki lahko sanjamo, saj niti 16:9 slike ni, pa čeprav je produkcija narejena v letu 2010, ko je 3:4 razmerje že skoraj v pozabi. Tako je o sliki možno povedati veliko kritike, predvsem zato, ker smo pri nas alergični na slabo sliko.

Sorodni članki

16x komentirano

  1. […] kaže se bo napoved (Pink SI začne oddajati oktobra v HD tehniki in s poročili by Pink TV) o tem, da bodo imeli informativni program res izkazala za […]

  2. […] drugače testno že oddaja na DVB-T MUX-B sistemu in Total TV. Več programu pa v teh člankih (Pink SI začne oddajati oktobra v HD tehniki in s poročili by Pink TV) in (TV Pink Slovenija z nacionalno koncesijo za predvajanje –TV Pink SI). Takole pa PINK SI na […]

  3. Ali bo mogoče gledanja srbskega Pink plus,preko- siol tv?
    Če bo možno,kdaj bo to?
    Ali bomo obveščeni o tem? Vrnite nazaj Pink Plus!!!

    Lp

  4. Nataša, pri nekaterih operaterjih je že na voljo (npr.Telemach, TotalTV), koliko časa bodo potrebovali pri Siolu, da se bodo dogovorili za ceno distrbucije vedo pa samo oni.

  5. Lep pozdrav vsem…prvo bi komentirala da je to nekaj zelo zanimivo kar ste si domisnli ampak…imamo eno zalitev na vse kar se tice pinka pol primorske smo gledal pink zarad farme in zvezd granda…zdj kolikor smo seznanjeni da srpske farme ne bo na pink si super je program vendar lih farma vam se manjka da bi blo pika na i….nerodno je to da smo na pink plus ravno zaceli spremljati potem ste na use ukinli……zelim vam veliko uspeha…in prosim ce nam izpolnite vsaj malo te zelje…..

  6. Nina, komentar, ki si ga spisala leti na Media Group, ki je lastnik programa, tukaj je zgolj obvestilo. Kar pa se tiče Pink Plus, ta bo še vedno na voljo a ob doplačilu za paket Pink. Siol, Total TV, T-2 in Telemach so ga že napovedali/vključili.

  7. A se pravi ga na pink si res ne bo….farme…kje se lahko pa kontaktiramo kot komentar z lasnikom programa ker res nimamo zdj vec tok zanimivosti iti pred tv…ja z doplacilom ampak je problem u tem da nekateri res nimajo denarja za dodatke ….

  8. Razen ce imate zdej v mislih da je farma in zelenji del programa luksuz….

  9. Nina, kot kaže trenutni spored Kmetije ne bo. Za kontakz PINK SI, pa boš morala počakati, da na uradni spletni strani objavijo kontakt.

    Odločitev za Pink paket pa je čisto tržna zadeva, zakaj pa so se tako odločili je najbolje vprašati lastnika.

  10. Ljep pozdrav hočemo farmo nazaj in zvezde granda.

  11. http://tvpink.si/ je pravi naslov za kritiko. Zvezde granda bodo tudi na PINK SI, Kmetija pa se še vedno predvaja na Pink Plus

    Pink Slovenija očitno krepko šepa komunikacija s strankami.

  12. Ljep pozdrav još jednom. Pink.si je ljepo što je došao u sloveniju ali nije ljepo što nema farme i zvezde granda. Ipak pink u sloveniji je najviše gledan od svih nas takoreći južnjaka i ukidanje farme i zvjezde granda i narodne turbo muzike bi bio veliki promašaj. A što se tiče pink paketa nemaju svi operateri uštimano kao na primer siol. Uslučaju da se dobiju paketi ko će gledat pink.si slovenci sigurno ne. Razmislite malo i o tome. Hvala unapred i srećnooooooooooooooooooooo.

  13. Zele se popolnoma strinjam, da bi bilo dosti boljše če bi se pri Media Group odločili, da bi Pink Plus dodali še PINK SI, pa se na žalost niso. Odločili so se, da bodo raje začeli z distribucijo še preostalih Pink kanalov in jih začeli dodatno zaračunavati. Gre pač za komercialno televizijo in zaslužek je povsod tista prva stvar, šele potem pa pride kaj drugega.

    Po trenutnih podatkih operaterjev imajo vsi večji operaterji to urejeno (Telemach, Siol in T-2), poleg tega pa še satelitski TotalTV.

    Ja če bodo želeli ohraniti gledanost bodo morali dodati še veliko lastne produkcije, kar pa seveda stane, sedaj pa so se predvsem ukvarjali z uvajanjem programa. Bomo videli kako jim bo šlo v prihodnje.

  14. Gdor koli si hvala na izčrpnim informacijam.

  15. Pozdrav! Če je kakorkoli možno pohvaliti TV Pink, je sigurno to, da je to nova zadeva, ki bo zapolnila pričakovanja širitve Pink TV-ja. Edina sama malenkost, ki pa mene osebno moti je prevajanje oddaj v živo. Prepričana sem, da nisem edina ki jo to moti. Menim namreč, da se za gledanje Pink Tv odločajo gledalci, ki so že tudi sicer spremljali Pink Plus ali Pink produkcijo nasploh. Zato jim razumevanje srbskega jezika ni težava. Je pa moteče sprotno prevajanje že zato, saj se izgubi rdeča nit govornikov. V tem primeru bi predlagala povzetke povedanega. Pri določenih oddajah sem opazila podnapise, ki pa so odlična interpretacija besedila, mnogo bolj kot sprotno prevajanje. Verjamem da je nemogoče ustvarjati podnapise oddaj v živo, a vseeno mislim, da si jezika nista tako različna, da se jih ne bi dalo razumeti.
    Hvala

Komentiraj

Anti-Spam: