Pogledi Slovenije so nova Trenja z Urošem Slakom ob četrtkih namesto Tednika ob 19.55 by Televizija Slovenija | UPORABNA STRAN

Pogledi Slovenije so nova Trenja z Urošem Slakom ob četrtkih namesto Tednika ob 19.55 by Televizija Slovenija

Pogledi Slovenije so tista oddaja naj bi prinesla nov veter v RTV. O tem, da sta Uroš Slaki n Bojan Traven prestopila na RTV je bilo napisano že tukaj (Uroš Slak je 28.6. vodil Odmeve, jeseni pa prihajajo »Trenja« na Televizijo Slovenija), a se takrat za naslednico Trenj še ni vedelo. Pogledi Slovenije bodo na sporedu ob četrtkih, tako kot so bila Trenja, a 5 minut prej in sicer ob 19.55, dolga pa bo 1 uro in 30 minut. Prva oddaja že 2. septembra ob 19.55 na TVS 1.

Sam format oddaje bo sila podoben že preizkušenemu iz Trenj. Šlo bo za tedensko pogovorno oddajo z gosti in veliko vklopi iz terena. Bolj odmevne teme pa se bodo odvijale kar na terenu. Ena oddaja Pogledi Slovenije bo stala med 7 in 9 tisoč evrov, razlika bo glede na obsežnost in zahtevnost oddaje. V uri in pol bodo trije oglasni bloki (2 do 21.00 ure in 1 med 21.00 in 21.30), ki naj bi pokrivali stroške.
S ProPlusa (Pop TV in Kanal A) so prišli kar štirje in sicer Uroš Slak, Bojan Traven, Tina Hojnik in Jernej Kosec, nova pa je Špela Češnovar. Oddajo bo vodil Uroš Slak, Bojan Traven in Tina Hojnik bosta novinarja, Jernej Kosec in Špela Češnovar pa raziskovalca. Urednik oddaje pa bo Vinko Vasle.
RTV Slovenija je za promocijo nove oddaje Pogledi Slovenije namenil 15.676€ (brez DDV-ja), a je sem všteta tudi promocija Tednika, ki bo sedaj v ponedeljek namesto v četrtek.

Gledalcev v studiu ne bo več, namesto njih bodo v ozadju televizijski paneli na katere bodo postavljali obraze ljudi, ki so nastopali v prispevkih, nekakšna »virtualna publika«.

Kako se bo prijela oddaja Pogledi Slovenije bomo videli že po prvem merjenju gledanosti. Je pa res, da bodo lahko ker sedaj ne gre več za komercialno televizijo obravnavali tudi tematike, ki ne prinašajo masovnega ogleda ampak so vseeno pereče. Kaj takega si na POP TV-ju preprosto niso mogli privoščiti. Poleg tega se RTV Slovenija lahko pohvali z veliko dopisniško mrežo, ki jo mislijo izkoristiti. Ali so projekt zastavili dobro ali slabo pa bomo videli že 2. septembra ob 19.55 na TVS 1.

Vir slike: live stream TVS 1

Sorodni članki

2x komentirano

 1. […] so bili prvič na sporedu 2.9.2010 na TVS 1. O sami oddaji Pogledi Slovenije več v tem članku (Pogledi Slovenije so nova Trenja z Urošem Slakom ob četrtkih namesto Tednika ob 19.55 by Televizij…). Za prvo oddajo so si izbrali temo afera Patrija. O sami izbiri teme bi se dalo razpravljati, pa […]

 2. Spoštovani g. Slak.
  Iskrene čestitke za vodenje oddaje Pogledi Slovenije in vseh predhodnih oddaj na drugih TV-jih.

  Zanimivo bi bilo vprašanje g, Janši v predvolilni kampaniji,

  Kako odgovarja na vprašanje, ko je njegov minister za Šolstvo in šport g. Milan Zver zamenjal direktorja Steklarske nove v stilu ,,Napad na Drvar,, direktorja ki je imel 30 letne izkušnje v steklarstvu, ni bil idealen a brezpogojno veliko večji strokovnjak kot direktor , ki ga je nastavil g. Zver. Ta je bil pred tem ,,diđej,, v gostilni v Šentilju, brez referenc, kakršnih koli izkušenj. Rezultat te reševalne intervencije je bil stečaj nekdaj zelo renomirane gospodarsko izobraževalne institucije.
  Slučajno sem na hodniku opazoval taktiko zamenjave nadzornega sveta in prejšnjega direktorja. Prišla je ekipa z Ministrstva za Šolstvo skupaj s odvetnikom, ki je hitela prisiliti Svet Zavoda da razreši direktorja in NS ter natsvi po diktatu novega direktorja.
  Kakšna demokracija Slovenske demokratske stranke?

  Nisem noben strokovnjak in goreč pripadnik nobene stranke, sem pa takoj zapustil Steklarsko novo, ko sem opazil kam vodi politično nastavljen direktor družbo s 300 zaposlenimi.

  Pred stečajem Steklarske nove sem se samozaposlil, in priznam uspel na trgu delovne sile.

  Lep pozdrav in vse dobro.

  Janez Colnerič, inž.

  P.S
  Nekdaj vodja vzdrževanja v Steklarski novi, z mojim imenom, če bo potrebno lahko nastopite tudi v javnosti.

Komentiraj

Anti-Spam: