Siol TV sedaj z boljšo MPEG-4 sliko, optika/FTTH pa kmalu s pono kakovostjo by Siol/Telekom | UPORABNA STRAN

Siol TV sedaj z boljšo MPEG-4 sliko, optika/FTTH pa kmalu s pono kakovostjo by Siol/Telekom

Siol je svojim uporabnikom začel ponujati boljšo sliko. Ta poved se trenutno nanaša zgolj na MPEG-4 kodiranje, ki je na voljo ADSL in VDSL uporabnikom. Uporabniki FTTH-ja/optike pa bodo prav tako deležni nadgradnje. Tako jim bo omogočen ogled televizijskega programa kot ga Siol dobi (from the source).
MPEG-4 kodiranje so pri Siolu uvedli že dolgo nazaj, a so bili s tem kodiranjem sami križi in težave, zato so uporabniki dosti raje uporabljali MPEG-2 (tisti, ki so ga lahko). Sedaj je s tem konec, vsi uporabniki, ki niso na optiki so bili presedlani na MPEG-4 kodiranje.

Novi SIOL BOX

Slika je sedaj dosti boljša, saj so vgradili nove MPEG-4 enkoderje. Prav zato je prišlo tudi do novih IP-jev o katerih je bil spisan tale članek (Siol spremenil IP številke programov za SIOL TV (IP TV)-trenutno le MPEG-4/avgust 2010).
S tem prehodom so na MPEG-4 kodiranju uvedli tudi izbiro DVB podnapisov (SIOL TV sedaj z izbiro DVB podnapisov tudi na komunikatorju Sagem by Siol).

Po vsej verjetnosti bo prišlo tudi do blokade IP-jev, saj so ti sedaj paketirani in je omejitev dostopa do neplačanih programov sedaj sila preprosta.

Novo MPEG-4 kodiranje je tudi nekoliko manj požrešno, saj porabi cca 2.7Mb, kar pomeni, da se bo krog uporabnikov, ki jim bo SIOL TV na voljo še razširil. Oktobra pa se planira odprtje novega sprejemnega centra v Kopru, ki bi v primeru težav na ljubljanskem lahko, kot redundančni prevzel njegovo vlogo, do rešitve problemov z glavnim. Tako naj ne bi več prihajalo do tako pogostih izpadov.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] za SIOL TV-predvidoma s septembrskimi novostmi). O novih encoderjih in boljši sliki tukaj (Siol TV sedaj z boljšo MPEG-4 sliko, optika/FTTH pa kmalu s pono kakovostjo by Siol/Telekom) o novih IP-jih za SIOL TV pa tukaj (Siol spremenil IP številke programov za SIOL TV (IP […]

Komentiraj

Anti-Spam: