Pogledi Slovenije z Urošem Slakom-2.9.2010—afera Patrija-kako so odkrili laž v studiu in ostale zanimivosti | UPORABNA STRAN

Pogledi Slovenije z Urošem Slakom-2.9.2010—afera Patrija-kako so odkrili laž v studiu in ostale zanimivosti

Pogledi Slovenije z Urošem Slakom so bili prvič na sporedu 2.9.2010 na TVS 1. O sami oddaji Pogledi Slovenije več v tem članku (Pogledi Slovenije so nova Trenja z Urošem Slakom ob četrtkih namesto Tednika ob 19.55 by Televizija Slovenija). Za prvo oddajo so si izbrali temo afera Patrija. O sami izbiri teme bi se dalo razpravljati, pa raje začnimo s studiem.

Studio je na videz prostoren, a z eno veliko kovinsko konstrukcijo, ki v določenih trenutkih moti sam ogled oddaje. Saj se je nemalokrat zgodilo, da je polovico slike obsegala ta kovinska konstrukcija. Na tej konstrukciji pa se nahaja rdeča miza. Za konference, predvajanje videa in ostalih grafik je na voljo velik zaslon in 5 manjših za ustvarjanje ambienta. Kar zadostuje potrebam same oddaje.
Malo se jim je tudi zalomilo, saj so Slaka od blizu v zatilje snemali kar nekaj sekund.

Sam intro oddaje pa je eden boljših, ki so jih naredili za oddaje v Sloveniji. Kje pa so našli modro barvo, ki spominja na Smrkce to je pa že drugo vprašanje.

Med oddajo so bili trije oglasni bloki v katerih je bilo moč videti 35 oglasov, nekaj jih je bilo sicer ponovljenih, a vseeno dosti za nacionalno televizijo (Siol, Hypo Group Alpe Adria, Chevrolet, Triglav, Mobitel, Kia, Merkur, UHU, Opel, Spar Slovenija, Amis, Urad za enake možnosti, Hyundai, Delamaris, Pivovarna Laško, Actimel, Loterija Slovenije, AdriaticSlovenica in Nogometna zveza Slovenije).

Sama oddaja že v samem začetku ni mogla postreči z veliko novostmi, tako se je tudi izkazalo. Slišali smo že slišane zgodbe, no bilo pa je nekaj zanimivih trenutkov. Dialog med Janezom Janšo in Dragom Kosom, ki je brez intervencije Slaka trajal kar nekaj minut. Zaključek pa to, da bo Janša tožil Kosa, med drugim pa je beseda nanesla tudi na plačilo kosila in sodnih stroškov. Drug zanimiv dogodek, pa je bila ugotovitev laži v studiu. Ta se posledično nanaša na dialog med Kosom in Janšo. Kjer je Janša izjavil, da je zapisnik zaslišanja Draga Kosa prvič videl tik predenj je knjiga avtorja Dejana Kaloha izšla. Novinar Dela, Dejan Karba pa je Janšo postavil na laž, saj mu je on te papirje dostavil dosti prej. Janša je ostal za nekaj sekund brez besed, nato pa je potrdil, da se je zlagal.
Bilo je ša kar nekaj dialoga od dvojnih vatlih (merilih), a si to raje oglejte sami.

Kakorkoli to niso Trenja pa čeprav imajo podobno zasedbo, podobno tematiko in seveda oglase. Krepko so kiksnili z recesijsko konstrukcijo, za katero bi lahko pomislili, da še ni končana ali pa jim je zmanjkalo denarja. Kakšena je bila gledanost oddaje pa bomo videli kmalu. Manjko občinstva in pa glasovanja pa prav tako ni plus. Če že nočejo služiti z glasovanjem, bi ga lahko izvedli na spletni strani rtvslo.si in tako zaslužili zgolj od oglasov na strani.

Posnetek prve oddaje Pogledi Slovenije z dne 2.9.2010, si lahko ogledate na tej spletni strani.

vir slik: LIVE stream TVS 1

Sorodni članki

4x komentirano

  1. Če si gledal oddajo, se je g. Janša zlagal zaradi zaščite svojega vira…

  2. Dejan Karba je nato pojasnil, da bi v primeru “pravočasne” dostave zapisnika ne bil sprožen postopek zoper Delo in da se o zaščiti vira (njega) nista dogovarjala.

  3. ..aja…drgač pa ful dobra stran, redno spremljam… =)

  4. Miha, hvala.

Komentiraj

Anti-Spam: