RTL2 in Doma TV dva nova programa na Hrvaškem v DVB-T (MUX-B) by RTL in Nova TV | UPORABNA STRAN

RTL2 in Doma TV dva nova programa na Hrvaškem v DVB-T (MUX-B) by RTL in Nova TV

RTL2 in Doma TV sta dva nova specializirana televizijska programa, ki bosta do konca leta 2010 na voljo hrvaškim gledalcem, seveda pa tudi slovenskim, ki živijo ob hrvaški meji in lovijo MUX-B (HR). Koncesija je bila podeljena družbama RTL Televizija d.o.o. (RTL 2) in Nova TV d.d. (Doma TV) za 15 let, kar je presenetljivo dolga doba. Cena pa 450.000HRK (cca 61.787€) na leto oz. 6.75 mio HRK (cca. 926.819€) za 15 let.
V igri za koncesijo pa sta bila še dva programa Kapital Network in OBN. Kapital Network, ki je usmerjen predvsem v poslovni svet pa se zaradi nepodelitve koncesije bliža koncu svojega oddajanja. Vložili so tudi tožbo na Upravno sodišče.

RTL 2 (http://rtl2.hr/) bo imel v sojem programu več kot 70% vsebine usmerjene v studijske oddaje, programe o potovanju in naravi, kulinariki, avtomobilih, tehnologiji, zabavnim serijam, glasbi ter oddajam za otroke. Tako bo na RTL 2 moč videti premiere “The Ex-List”, “Dollhouse” (pri nas na TV3-Hiša lutk), “Privileged”, dnevno talk-show oddajo

Doma TV (http://domatv.hr/) se je želel biti na začetku usmerjen zgolj v žensko populacijo (kot naš POP BRIO), a so se kasneje odločili za nekoliko širši nabor gledalcev. Doma TV bo krasil zabavni program, vrhunske tuje serije, filmi, vsak dan pa bo na sporedu tudi talk show. Potrjena sta naslova dveh serija Tudorji in Damages (hr. Prevod Opasna igra) v katerem igra Glenn Close.

Tako kot pri nas POP BRIO tudi ta dva programa na Hrvaškem ne bosta ponudila skoraj nič novega, le nekoliko širši nabor možnosti za preskakovanje bodo imeli. A je tukaj vseeno ena razlika RTL 2 in Doma TV oddajata v digitalni tehniki (DVB-T) za razliko od našega POP BRIA, ki brezplačno ni na voljo.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: