Siol BOX S (Netgem N5000) je nov Siolov TV komunikator, ki bo 24. februarja 2011 dokončno ukinil Aminote | UPORABNA STRAN

Siol BOX S (Netgem N5000) je nov Siolov TV komunikator, ki bo 24. februarja 2011 dokončno ukinil Aminote

Siol BOX S je tako kot BOX izdelek podjetja Netgem, a gre tokrat za nekoliko slabšo različico (serija N5000). Na kratko povedano BOX S omogoča v osnovi enake funkcije kot Sagem.
Serija N5000 (Siol BOX S je N5200) ima vgrajen 500MHz Sigma Design SD8655 procesor, 256MB RAM-a in 128MB ROM-a ter 4/8/16GB spomina. Na voljo so Ethernet, HDMI 1.3a, S/PDIF optični in USB 2.0 vhod. Seveda pa je podpora tudi za DVB-T. Poraba električne energije je 18W, minimalna poraba pa 0.6W.

Vse pa seveda zanima cena in funkcije. Cena za SIOL BOX S je 1€ ob naročilu od 24.1.2011 do 28.1.2011 in vezavi za 24 mesecev pri čemer se vezava za Sagem prekine, če ta obstaja. Nakup brez vezave pa je 129e oz na obroke 24×6€=144€. Dodatek, ki ni nujen stane tako kot pri starem BOX-u 4€.

Funkcije ki jih SIOL BOX S omogoča so enako kot na Sagemu, ob doplačilu 4€ pa je uporabniku omogočen tudi Media center, Vreme, Šport, Siol iO, Facebook in Twitter. Snemanje in časovni zamik pa NISTA omogočena, čeprav bi to čisto enostavno izvedli preko USB-ja na zunanji disk.

Siol je tako koz veleva zakon (ZEK 85.č) omogočil brezplačen (neplačila 10.02€ zaradi predčasnega preklica razmerja) odhod v roku 30-dni.

Siol bo s tem sprostil MPEG-2 kodiranje in ga kot je že dolgo napovedoval najverjetneje v polni meri omogočil na FTTH. Povedali so še da ima Amino komunikatoc cca 3.000 uporabnikov. Sagem, ki podpira MPEG-4 kodiranje vsaj za zdaj še ne “leti” iz ponudbe, upajmo da bo tako tudi ostalo.

Vsekakor pa jim je potrebno priznati odlično marketinško potezo, da niso obeh ponudili skupaj ampak najprej ponudili dražjega. Pohvalno pa je to, da so pri Siol BOX S-u omogočili naročilo brez dodatka. Tako bo tudi več zanimanja za to, da bo kdo z malo domačega programiranja omogočil Media center, ki je pravzaprav edina uporabna stvar iz dodatka.

Sorodni članki

3x komentirano

  1. Ja zadnji odstavek je še najbolj realen. Res jim je potrebno priznat dobro markentiško potezo, s tem pa bodo pridobili tudi kakšnega jeznega naročnika. K njim se štejem tudi sam. Zakaj? Ker imamo v družini tri TVje vse preko komunikatorja. Saj veste oče in mama svojega, midva s ženo svojega in otroka svojega, od tega sta dva Amino še iz prejšnjih naročnin, ter en Sagem. Ja sedaj če hočem imet spet vse tri, moram kupit dva Boxa s predpostavko, da bom moral verjetno spet kmalu zamenjat še Sagema. No ja ko pa zamenjam še Sagema, pa zopet pride čas, ko bomo zamenjali še BOXe in tako bom na par let prisilno kupoval nove komunikatorje…. A mi je potrebno tega???? Ne preprosteje je zamenjati operaterja … pa LP

  2. Janez, ja tako pač je. Ampak če ne uporabljaš VoD je dober tudi računalnik za predvajanje IPTV-ja. Včasih še celo boljši, npr z MulticastTV je na voljo tudi snemanje, ki ga pa Siol BOX S zopet nima. Tako ni nobene vezave in nobenih dodatnih problmov. Nekaj si lahko prebereš tukaj http://www.blog.uporabnastran.si/tag/multicasttv/ ali pa tukaj

    Sploh pa bi bilo odlično, če bi v SIol iO omogočili vse programe in ne zgolj peščice. To bodo najverjetneje storili, ko bo še tisti preostanek ljudi, beri (jeznih uporabnikov), ki so njihovi naročniki že od začetka uvajanja SIOL TV-ja, se pravi Amino uporabniki, pokupili Siol BOX S-e.

    Ah, problem je ta, da konkurence, ki bi Siolu/Telekomu lahko močno zmanjšala število uporabnikov še vedno ni.

  3. […] Siol BOX S je pomanjšana različica BOX-a o kateri si lahko več preberete v tem članku (Siol BOX S (Netgem N5000) je nov Siolov TV komunikator, ki bo 24. februarja 2011 dokončno ukinil Am…). […]

Komentiraj

Anti-Spam: