Enotni »evropski« napajalnik za mobilnike, ki bazira na microUSB bo na voljo še letos | UPORABNA STRAN

Enotni »evropski« napajalnik za mobilnike, ki bazira na microUSB bo na voljo še letos

Enotni »evropski« napajalnik za pametne mobilnike, ki ga je v letu 2009 predlagala Evropska komisija in s katerim se je strinjalo 14 velikih proizvajalcev mobilnikov (Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola Mobility, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (ALCATEL mobile phones), Texas Instruments in Atmel) bo letos postal realnost. microUSB je tako postal standard za mobilnike, ki USB povezavo uporabljajo za komunikacijo in ne zgolj za napajanje.
V ta namen je Evropska komisija postavila spletno stran onechargerforall.eu (narejena je tudi slovenska inačica-http://onechargerforall.eu/sl/), ki je namenjena prav problematiki univerzalnega polnilnika.

Trenutno je na trgu zmeda, saj so nekateri proizvajalci že prešli na microUSB priključke in posledično na nove napajalnike, a ti ne upoštevajo evropskega standarda in tako niso namenjeni prav vsem mobilnikom. Z letom 2011 pa je za teh 14 podjetij univerzalni napajalnik obvezen. Kot kaže si je Apple izboril možnost adapterja, saj ga memorandum omogoča.
[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=E07ReXG4ims’]

Uporabna vrednost enotnega napajalnika je velika, saj tako ne bo več potrebno skrbeti da imamo za vsak mobilnik svojega ampak bomo lahko uporabljali tudi druge. Nekoliko drugače bo z ekološkega vidika, saj bo najverjetneje še vedno vsakemu mobilniku priložen napajalnik. Tako se tukaj na začetku ne bo spremenilo nič, čez čas pa bodo proizvajalci napajalnik izključili iz paketa in ga ponujali posebej, saj je to edina možnost, da se zmanjša število napajalnikov.

Pripravili so tudi video oglas, a ta skorajda ni omembe vreden.
[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=jIyo29pjgDI’]

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: