20. Sof-nagrade podeljene- oglaševalec leta 2010 je Mobitel, agencija leta Futura DDB, znamka leta Orto, oglaševalska osebnost pa Janez Rakušček | UPORABNA STRAN

20. Sof-nagrade podeljene- oglaševalec leta 2010 je Mobitel, agencija leta Futura DDB, znamka leta Orto, oglaševalska osebnost pa Janez Rakušček

20. sof se je končal in tako so podeljene oglaševalske nagrade za leto 2010. Tako je naziv Oglaševalec leta 2010 pridobila družba Mobitel, ki je lastnik tega naziva že petič. Oglaševalec leta je Mobitel tako pridobil tudi leta 1996, 2002, 2003 in 2006.

 

 

Agencija leta 2010 je postala Futura DDB, znamka leta pa Orto. Preteklo leto pa je kot oglaševalska osebnost najbolj zaznamoval Janez Rakušček (Luna\ TBWA).

Ostale nagrade pa so bile podeljene tako:
Skupina A (filmski oglasi): Velika nagrada je šla v roke agenciji Futura DDB za oglas Kuhinja in trgovina. Zlata nagrada agenciji Pristop za Fruc Müv, Fruc Bejba.

Skupina B-tiskani oglasi: Velika nagrada je šla v roke agenciji Futura DDB za oglase Nudl valar, Gviht, Padec. Zlata nagrada pa prav tako Futuri DDB za iste oglase.

Skupina C-plakati: Velika nagrada je šla v roke agenciji Luna \ TBWA za oglas ORTO lepljiva umetnost. Zlata nagrada agenciji Futura DDB za oglas Nudl valar, Gviht, Padec.

Skupina D- neposredno trženje: Velika nagrada je šla v roke agenciji Votan Leo Burnett za oglas Embalaža in obešalnik. Zlata nagrada je šla v iste roke za isti oglas kot velika nagrada.

Skupina E-korporativna oglasna sredstva: Velika nagrada je šla v roke agenciji Futura DDB za oglas Kratochwill. Zlata nagrada je šla v iste roke za isti oglas kot velika nagrada.

Skupina F-internetno in mobilno oglaševanje: Velika nagrada je šla v roke agencijama Sonce.net in Formitas BBDO za oglas Dvoboj spolov. Zlata nagrada je šla v iste roke za isti oglas kot velika nagrada.

Skupina F-radijski oglas: Velika nagrada je šla v roke Zavoda radio študent za oglas Temna stran sle. Zlata nagrada je šla v iste roke za isti oglas kot velika nagrada.

Skupina H-inovativne oblike komuniciranja: Velika nagrada je šla v roke Ljubljanskim mlekarnam za oglas Sponzorska platna. Zlata nagrada agenciji Luna TBWA za oglas ORTO tape art.

Skupina I-celotne oglaševalske akcije: Velika nagrada je šla v roke agenciji Luna TBWA za oglas Ne verjemi!. Zlata nagrada agenciji Pristop za oglas Fruc- Totalno kül.

Skupina J-dogodki: Velika nagrada je šla v roke agenciji Pristop za akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu. Zlata nagrada je šla v iste roke kot Velika nagrada.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: