Kraljeva poroka-prenos v živo/live stream-29.4.2011 (Prince William in Kate Middleton- The Royal Wedding) | UPORABNA STRAN

Kraljeva poroka-prenos v živo/live stream-29.4.2011 (Prince William in Kate Middleton- The Royal Wedding)

Kraljeva poroka med Princem Williamom (Prince William of Walse, K.G) in Kate Middleton (Miss Catherine Middleton) bo danes 29.4.2011 v živo prenašana na različnih televizijah in spletnih portalih po svetu. Ker gre pravzaprav za prvo kraljevo poroko 2.0 je pravzaprav čisto normalno, da so medijske hiše s svojimi reportažnimi avtomobili, bolje rečeno prikolicami in tovornjaki okupirale vse kotičke Londona. BBC npr. bo kraljevo poroko pokrival s 1000 članskim osebjem.

**Kraljeva poroka – prenos v živo/live stream -19.5.2018 (Princ Harry in Meghan Markle – The Royal Wedding)**

Kje si boste ogledali kraljevo poroko?

 • Na POP BRIO od 11.00. (34%, 58 glasov)
 • Na spletu (YouTube, CBSNews, 24ur.com) (26%, 45 glasov)
 • Na TV Slovenija 2 ob 11.45. (18%, 31 glasov)
 • Ne bom gledal/a. (12%, 20 glasov)
 • Kar v Londonu. (10%, 17 glasov)

Število vseh glasov: 171

Loading ... Loading ...

Britanci imajo dela prost dan in tako lahko mirni uživajo v prenosu ali pa si kraljevo poroko ogledajo kar v živo. 3D prenosa, ki se je napovedoval ne bo, ker ni bilo dovolj zanimanja zanjo. Bo pa zato na voljo ogromno spletnih in televizijskih prenosov v živo.
Predviden program Kraljeve poroke 2011 si lahko ogledate v tem članku (Program kraljeve porok med Princem Williamom in Kate Middleton-29.4.2011).24ur.com prenos v živo oz. POP BRIO prenos z Branetom Kastelicem, ki bo trajal do 14.00

Za uraden TV uplink bo skrbel BBC, ki bo prenašal program prek BBC One od 09.00 do 14.40 (GMT+2/CEST), 15.10 do 17.00 (GMT+2) in 21.00 do 23.30 (GMT+2). BBC One video prenos bo izven Velike Britanije viden na programu BBC Entertainment. BBC World News pa bo v živo prenašala izpred Buckinghamske palače (Buckingham Palace) med 10.00 in 20.00 (GMT+2). BBC-jeva Royal Wedding spletna stran pa je tukaj.
Poroko bodo prenašale tudi druge svetovne medijske hiše kot so npr. ABC, Sky News, NBC, CBS, MSNBC, Telemundo, E!, Al Jazeera English…

CBSNEWS live feed

Za spletni prenos bo skrbel YouTube, ki bo na The Royal Channel v živo prenašal od 11.00.


CNN live feed

V Sloveniji bo po televiziji možno spremljati dva prenosa v živo. POP BRIO na katerem bo komentiral Brane Kastelic bo s prenosom začel ob 11.00. TV Slovenija 2 pa ob 11.45 s komentatorjema Manico Janežič Ambrožič in Mitjem Meršolom. Prav tako naj bi bil zagotovljen prenos preko spleta. POP BRIO prenos bo na voljo na 24ur.com, prenos TV Slovenija 2 pa na MMC.

Aplikacija za prenos v živo na mobilnikih z Android OS pa je na voljo tukaj.

**Če ima še kdo kakšno povezavo v živo (predvsem delujoč CNN) ali kakšno zanimivo podrobnost jo lahko z veseljem dopiše v komentar spodaj.**

p.s. Še zanimive podrobnosti:
10.00: Znana sta uradna naziva ženina in neveste, ki jima ju je podelila Kraljica. Prince William bo tako His Royal Highness The Duke of Cambridge s titulami Duke of Cambridge, Earl of Strathearn in Baron Carrickfergus. Catherine Middleton pa bo s poroko dobila naziv Her Royal Highness The Duchess of Cambridge. Prince William oz. njegova “PR” služba iz Clarence House je na Twitterju objavila, da je počaščen zaradi naziva Duke of Cambridge.+
–Westminstrska opatija “gosti” kraljeve poroke že 100 let, tokratna poroka bo že 20.

12.10:Poročno obleko je oblikovala Sarah Bruton za znamko Alexander McQueen so sporočili iz Buckinghamske palače. Poročna obleka ima 2.7m vlečko, barva obleka pa je ebenovina in bela.

12.22: Zaobljuba Catherine Middleton je šla takole: I, Catherine Elizabeth, take thee, William Arthur Philip Louis, to my wedded husband, to have and to hold from this day forward, for better, for worse: for richer, for poorer; in sickness and in health; to love and to cherish, till death us do part, according to God’s holy law; and thereto I give thee my troth.
–po tradiciji je prstan dobila zgolj ona, Princ William pa je imel z natikanjem nekaj preglavic.

13.20: Namesto dežja se je pokazalo sonce, ki je za april v Londonu prava redkost. Komentator na CNN-u je rekel, da ju je tako tudi Bog blagoslovil.

14.35: Tako za konec še poljub na balkonu Buckinghamske palače. no ni bil zgolj en ampak kar dva.

vir slik: live stream CNN, POP BRIO

Sorodni članki

6x komentirano

 1. […] (Blog)Spletna stran (Uporabna stran) Test LG Optimus 2X Kraljva poroka prenos v živo Test Samsung Galaxy […]

 2. […] (Blog)Spletna stran (Uporabna stran) Test LG Optimus 2X Kraljva poroka prenos v živo Test Samsung Galaxy […]

 3. […] (Blog)Spletna stran (Uporabna stran) Test LG Optimus 2X Kraljva poroka prenos v živo Test Samsung Galaxy […]

 4. a mi lahko kdo pove zakaj se ne smeta poljubiti pred oltarjem?

 5. uporabna stran

  Lola, sem pobrskal in ugotovil, da Church of England prepoveduje poljub v cerki, sploh pa v Westminster Abbey.

 6. uporabna stran

  Še zahvala vsem obiskovalcem in obiskovalkam bloga, danes je bil podrt rekord v hkratnem obisku, saj je bilo v ob začetku poroke kar 318 oseb na strani. To je za cca 100 več kot je bil prejšnji rekord.

Komentiraj

Anti-Spam: