Nadomestilo za upravljanje z naročniško številko pri Simobil—Kaj pravzaprav je to? | UPORABNA STRAN

Nadomestilo za upravljanje z naročniško številko pri Simobil—Kaj pravzaprav je to?

Nadomestilo za upravljanje z naročniško številko je novo nadomestilo, ki ga bo Simobil zaračunaval vsem svojim naročnikom vsako leto. Novi bodo plačevali nadomestilo že od septembra, obstoječi pa od oktobra 2011. Cena pa 9.78€. To nadomestilo se pridružuje podražitvi paketov (Simobil septembra 2011 draži Orto u nulo in Orto Muziq ter stare pakete Zame za 2€ oz. 1€).

Simobil je prvi mobilni operater, ki je v Sloveniji to uvedel. Ali je bil ali ni bil to pritisk s stani »mame« ne bo znano nikoli. Je pa res, da v Avstriji omenjeno nadomestilo poznajo vsi operaterji.
Simobil je v t.i. Nadomestilo za upravljanje z naročniško številko vključili:
• spremembo ali menjavo telefonske številke,
• menjavo kartice SIM (velja tudi v primeru menjave za MicroSIM kartico),
• ponovno aktivirali telefonsko številko (v primeru kraje, izgube ali zamrznitve),
• zamenjali obračunski cikel,
• prenesli lastništvo ali
• naročili izdelavo razčlenjenega računa po naročilu.

Kot že samo nadomestilo pove je vezano na telefonsko številko in ga je potrebno plačati za vsako telefonsko številko posebej. Izvzete so le tiste telefonske številke, ki so vezane na predplačnike, ki polnijo svoj račun na kartice.
Bo pa seveda sorazmerni znesek letnega nadomestila vrnjen, če je pogodba prekinjena.

Uporabniki in uporabnice Simobilovih storitev te dodatne podražitve zagotovo ne bodo veseli. Predvsem zaradi tega, ker storitev, ki so vključene v to nadomestilo ne bodo koristili. No Simobilu se to lahko vrne in bo imel na prodajnih mestih precej tečnih strank, ki bodo vsak mesec želele zamenjati SIM kartico ali obračunski cikel. Razlog tiči v tem, ker nadomestilo nima pogojev o zlorabi.
Da je to nadomestilo dodaten razlog zakaj bi določena stranka zamenjala operaterja se zagotovo zavedajo tudi pri Simobilu, a so vseeno šli v to. Kot se je na enem od slovenskih forumov izrazil eden od komentatorjev je to nekakšno »obvezno kasko zavarovanje«. Simobil bi to lahko zapakiral v podražitev vseh paketov za 0.5% in bi uporabniki ter uporabnice to lažje prenesli, saj če ceno delimo z 12 pride 0.815€ več vsak mesec. Tako pa si bodo nakopali precej slabe volje, kot si jo je Mobitel lansko leto. Posledica pa so bili odhodi.

Kako se bodo odzvali njihovi uporabniki in uporabnice pa tudi preostali operaterji bo pokazal čas.

p.s. A niso mogli dopisati, da bodo vrnili znesek nadomestila, če ne bo uporabljena nobena od storitev. Brezplačni kredit za 1 leto bi bil tudi dobra stvar ali ne?

Sorodni članki

6x komentirano

 1. Svinjarija, da računajo nekaj, kar nihče ne rabi. Najraje bi šel tja in sproti vpričo njih uničil ene 3 SIM kartice in takoj zahteval menjavo. Pa da vidimo kaj rata 🙂

 2. uporabna stran

  Matjaž, hec bo če jih bo nekaj res to naredilo.

 3. […] ki sliši na ime »Nadomestilo za upravljanje z naročniško številko« več o tem v tem članku (Nadomestilo za upravljanje z naročniško številko pri Simobil—Kaj pravzaprav je to?), da tukaj ostane zgolj sprememba cen […]

 4. Poteka že peticija PROTI uvedbi nadomestila v višini 9,78eur. Lahko se pridružite boju tukaj:

  Skupaj lahko zmagamo!

 5. uporabna stran

  Matej peticije niso uspele niti pri Mobitelu, pa tudi tukaj ne bodo. Družba Simobil se je tako odločila in tako bo nekaj časa.

 6. […] (Simobil septembra 2011 draži Orto u nulo in Orto Muziq ter stare pakete Zame za 2€ oz. 1€), (Nadomestilo za upravljanje z naročniško številko pri Simobil—Kaj pravzaprav je to?), (). Tisti, ki so zadnje čase spremljali telekomunikacijski trg so vedeli, da se bo trend […]

Komentiraj

Anti-Spam: