Samsung NaviBot S je nov robotski sesalnik, ki se sam prazni | UPORABNA STRAN

Samsung NaviBot S je nov robotski sesalnik, ki se sam prazni

Samsung NaviBot S je nov robotski sesalnik, ki ga je Samsung naznanil na IFA 2011. Samsung je pri predstavitvi povedal, da je pri tem sesalniku za čiščenje hiše potrebno zgolj pritisniti tipko, vse ostalo se izvede samodejno. Razlog za to tiči v posebni postaji, ki omogoča polnjenje baterije in hkrati praznjenje zbiralnika smeti. Postaja pa poleg teh dveh stvari očisti tudi krtače.
Posoda, ki je v sami postaji ima prostornino 2 litra, kar naj bi zadostovalo za vsaj 2 dni čiščenja brez posegov človeka.

Samsung NaviBot S ima vgrajeno nadgradnjo Visionary Mapping System tehnologije, ki sliši na ime Visionary Mapping Plus System. Ta nova tehnologija omogoča robotskemu sesalniku, da se po praznjenju zbiralnika vrne na zadnje mesto. NaviBot S tako čisti s hitrostjo 320mm/s, obrne se lahko 120° v 1s in za prosto 5 x5 m potrebuje 11 minut.

Samsung NaviBot S pa ima še eno posebnost v primerjavi s svojimi predhodniki, je namreč še nekoliko nižji, saj meri zgolj 8cm. To mu omogoča dostop do nekoliko bolj nedostopnih točk.

Prihod robotskega sesalnika je predviden za oktober 2011, a na žalost niso znane niti države niti cena.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: