Bob (Bob.si) nov operater na trgu in zakaj je je tako poceni (4 cente/min)- Bob by Simobil

Bob (Bob.si) je nov operater v Sloveniji in predstavlja prvega nizkocenovnega operaterja pri nas. Več o sami ponudbi tukaj (Bob (bob.si) nov mobilni operater- cena 14.90€, ponudba in kaj je pravzaprav drugače Bob by Simobil). Nekako tako kot EasyJet ali RyanAir v letalskem prometu. Bob tako že na začetku reklamira ceno 4 cente na minuto, kar je izredno poceni. No ja pri bolj natančne pregledu je ta cena na voljo pri naročniški izvedbi, a tukaj ne gre za klasično naročnino, saj plačevanje te tukaj odpade. Prav tako ni nikakršnih priključnih stroškov.

Ob nakupu Bob paketa, ki stane 14.90€ ima kupec na voljo dve možnosti in obe brez obveznosti. Še preden pa se odloči za katero od njih ima na voljo 100 brezplačnih enot (minut klicev v Slovenijo ali SMS-ov v Sloveniji). Na izbiro ima predplačniški paket na kartice, kjer je cen na enoto 0.069€ ali naročniški s ceno na enoto 0.04€.
Za izbor predplačniške inačice Boba je potrebno polniti z bonom za 5€ ali 10€. Za naročniško inačico Boba pa je potrebno v roku 12-ih mesecev poslati podatke.

Telefonska številka, ki jo uporabniki Bob-a dobijo je umeščena v številski prostor 068, pravzaprav se bo številka pri prvih paketih začela z 0681. Simobil je omrežno številko 068 dobil že v prvi polovici letošnjega leta. Seveda pa je možen prehod na Bob in iz Bob-a z isto številko. Tudi iz Simobila.

Se pa poraja vprašanje ali se klic iz Simobila na številko pri mobilnem operaterju Bob za klic v lastno omrežje. Odgovor je ne. Bob je kljub istemu lastniku in istemu omrežju tretiran kot drug operater.

Začetna ponudba Bob-a se bo s časom dopolnjevala predvsem s časovno omejenimi akcijami. V pripravi pa je tudi podatkovni paket, saj je sedaj na voljo zgolj podatkovna opcija 1GB za 6€ pri naročniški obliki Bob-a.

Razlogi za tako ugodno ceno morajo nekje tičati in res so. Prvi je klicni center, ta je plačljiv in sicer 1€ na minuto. Prav tako Bob nima razvejane prodajne mreže, saj se ga da kupiti zgolj na spletu in določenih posrednikih. Bob nima lastnega omrežja ampak uporablja Simobilovo. In še nekaj malenkosti.

Simobil z Bob-om, ki je blagovna znamka in ne firma družbe predstavlja precej zanimivo konkurenco s katero želijo »uloviti« predvsem tiste, ki želijo za mobilno telefonijo plačati manj. Ti so praviloma zelo mobilni in si bodo, saj so si pravilom že, tudi sedaj vzeli tistih nekaj minut in prenesli številko k novemu operaterju. Bob-ova ponudba predvsem naročniška predstavlja precejšnjo pocenitev obstoječih tarif, ki jih poznamo v Sloveniji.

Kako bo trg sprejel Bob-a bomo videli. Ponudba pa je zagotovo zanimiva za precejšen krog ljudi.

Sorodni članki

7x komentirano

 1. A morda veš, ali podpira storitev Si NaIP oz. če imajo podobno storitev aktivirano?

 2. Matjaž, sam VoIP deluje. Na Bobu pa ne bo/ni ne Monete ne katerekoli druge Simobilove storitve. Si NaIP pa je Simobilova storitev in je zato ni.

  Low budget sistem. Problem uporabnikom je le preklopiti na to, da Simobil in Bob nimata nikakršne veze, de facto sta konkurenta na trgu, kljub temu da je lastnik isti.

 3. Drzi da ima Avstrijska hcerinska druzba istega operaterja, le da so cene tam manjse, tu na balkanu pa jih lahko se malo napihnejo…banda

  Pa mislim, da imete napako, namrec “Na izbiro ima predplačniški paket na kartice, kjer je cen na enoto 0.69€ ali naročniški s ceno na enoto 0.04€.”
  pri predplacniskih je najbrz misljeno 0.069eur in ne 0.69€ .

 4. Greg, hvala za opozorilo popravljeno. Seveda ni 0.69€.

  Kar pa se tiče Avstrije, preprost odgovor je tam konkurenca deluje, pri nas pa bollj tako tako. Drugače pa cena na minuto je enaka 4 cente, ogromna pa je razlika pri paketu saj za 8.8€ dobiš 1000 minut in 1000 SMS-ov. V Sloveniji je za 14.90€ 100 minut ali SMS-ov.
  Prav tako 1GB paket stane 4€ pri nas je 6€ (kot opcija pri naročniškem in ne samostojni).

  Kako bo odgovorila konkurenca bomo pa še videli.

 5. Moj stari mobilni telefon ne deluje v UMTS omrežju, ali bom lahko z bob SIM kartico uporabljal njihove storitve?

 6. Tone, odgovor je JA, če je Simobil pokriva področje z GSM (2G) signalom. Pokrivanje s 2G je praviloma večje kot s 3G, tako da načeloma bi signal moral biti.
  Še povezava na pokrivanje s Simobilovim signalom (http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid=25FA5F0F-2EAE-2498-49CB-C12EEAD77BFC&linkid=coverageMap)

 7. Na naročnino ne grem nikoli več na nobenega ponudnika ,pa tako tudi BOB zame ni interesanten,ker predplačniško stane 6.9 centa na minuto. Jaz imam pri Tušmobilu predplačniški mini- 7 centov na minuto v vsa omrežja v Sloveniji,pa bo tako ostal kar pri Tušu pa še minute,pri nakupih se mi vračajo nakoncu mesceca v telefon,za 1/desetino centa se mi pa ne splača preklaplat na BOBA.

Komentiraj

Anti-Spam: