Nov Gmail in nedelovanje šumnikov ž je ®- rešitev pa je preprosta | UPORABNA STRAN

Nov Gmail in nedelovanje šumnikov ž je ®- rešitev pa je preprosta

Nog Gmail ima poleg novega izgleda tudi nekaj težav predvsem s črko Ž. Ta se prikaže kot ®. Odprava problema je sila preprosta. Vse kar je potrebno storiti je klikniti na Settings (zobato kolo) od Gmaila oz. zobato kolo Google Accounta in nato Mail Settings.

V zavihku General (slo. Splošno) v razdelku Outgoing message encoding (slo. Unicode za odhajajočo pošto) izbrati Use Unicode (UTF-8) encoding for outgoing messages. Na koncu pa še Save Changes (slo. Shrani).

Sorodni članki

8x komentirano

 1. Šumniki od 16.12. spet ne delajo kljub nastavitvi UTF-8. Vsa arhivska pošta, tudi iz leta 2009, ki je bila do četrtka pravilna, se je zdaj spremenila in so Š-ji in ž-ji popačeni. Kaj storiti?

 2. Resa, zanimivo. Meni dela na 3 elektronskih naslovih vse tako kot je potrebno. Je pa res, da so na Google Support strani od 13.12.11 uporabniki zopet zaznali problem, ki je pokvaril tudi zgodovino elektronske pošte. Edena od googlovih zaposlenih je odgovorila da napako odpravljajo.

 3. Hvala za odgovor. Tudi jaz imam več naslovov, vse pri gmailu in nagaja mi povsod. Napako sem opazila šele včeraj. Upam, da bodo res popravili, ker meni osebno arhivska pošta veliko pomeni. Ni mi pomemben lep videz, ampak pravilen tekst. Me pa moti, da o težavah nikjer nič ne povedo in se uporabniki sekiramo brez veze.

 4. Resa, ja z novo obliko Gmaila je prišlo kar nekaj problemov. Kar pa se tiče supporta, ta je npr tukaj http://www.google.com/support/forum/p/gmail/label?lid=745896f193361992&hl=en ampak da se do tega dokoplješ je potrebno kar nekaj iskanja.

 5. Še vedno imam vso zgodovino pošte z napačnimi šumniki. Zdaj je že več kot mesec, kar to nagaja. Res ne najdem rešitve, čudno mi je, da je sveža pošta pravilna, ko pride k meni, potem pa se čez dan ali dva, popači in tako ostane. Kam bi se človek obrnil po nasvet? Bo sploh še kdaj tako kot je bilo?

 6. Resa, kot kaže objava z dne 4.1.2012 na povezavi v četrtem komentarju, ki jo je zapisala uslužbenka pri Googlu napako poskušajo odpraviti in da bo objavila kdaj bo le ta odpravljena. Kot kaže še ni.

  p.s. Zanimivo je, da se je ta problem pri meni pojavil samo na začetku in pri tistih mailih je tudi ostal. Sedaj pa ni nikakršnih problemov. Je pa Gmail nastavljen na angleško (US) različico.

 7. Saj mene samo zanima, je še kaj upanja, da bo to poštimano, jim to kdo javi, jaz ne znam, ker ne obvladam toliko jezika. Moja frišna pošta od 26. decembra lani je bila en teden vredu, potem se je spremenila in tako ostala. Za nazaj pa je zmešano tudi od leta 2009 pa do danes. Res si ne želim takega arhiva, imam pa pomembne stvari shranjene, zato me tako moti.

  Pa še to me moti, da pri novem videzu mi ne kaže slikc mojih prijateljev, pa vseeno ali so jih sami vstavili v profil, ali sem jih jaz dodala. Enostavno jih ni, v enem mojem gmailu, kjer sem jaz imetnik, svoje slikce na drugih treh računih ne morem videt.

 8. Na tistem forumu za podporo ves čas sporočajo napake, takšne in drugačne. Tako da Google za to ve. Drugo pa je kdaj bodo napako odpravili.

Komentiraj

Anti-Spam: