Facebook sedaj uporabniku omogoča tudi vpogled v dodatne shranjene podatke o njem (imena, zahtevki za prijateljstva in IP naslovi) | UPORABNA STRAN

Facebook sedaj uporabniku omogoča tudi vpogled v dodatne shranjene podatke o njem (imena, zahtevki za prijateljstva in IP naslovi)

Facebook je razširil nabor podatkov za kater omogoča uporabnikom vpogled. Facebook je prvič ponudil vpogled v shranjene podatke v letu 2010, a je bil takšen pomanjkljiv vpogled v lastne podatke hudo kritiziran predvsem v Evropski uniji, saj je omogočal vpogled/prenos slik, objav, sporočil, seznam prijateljev in pogovorov. Število vseh podatkov, ki jih Facebook zbira naj bi bilo 84 (85 če dodamo še Instagram).

S posodobitvijo pa so sedaj na voljo imena, ki jih je uporabnik oz. uporabnica uporabljal/a prej, zahtevki po prijateljstvu in IP naslovi računalnikov s katerih se je uporabnik prijavil. Več podatkov pa naj bi Facebook predstavil v prihodnosti. S posodobitvijo tako Facebook razkriva 39 kategorij od 84-ih, kar še vedno predstavlja kršitev Evropske zakonodaje na področju varovanja osebnih podatkov.
Prenos datoteke z lastnimi podatki lahko vsak prenese tako, da klikne »Account Settings« in nato »General Account Setting«, kjer se v zadnji vrstici skriva funkcija za prenos.

Od pritiska Facebook je odvisno koliko podatkov bodo razkrili, saj so to podatki s katerimi služijo. Prav zato je tako težko zbrisati vse objave.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: