WIZ- avtomobilsko zavarovanje na dotik omogoča sklenitev zavarovanja preko spleta –WIZ by Adriatic Slovenica | UPORABNA STRAN

WIZ- avtomobilsko zavarovanje na dotik omogoča sklenitev zavarovanja preko spleta –WIZ by Adriatic Slovenica

WIZ je avtomobilsko zavarovanje, ki omogoča sklenitev zavarovanja v celoti preko spleta. Za storitvijo WIZ stoji zavarovalnica Adriatic Slovenica, tako da ne gre za neko nepoznano zavarovalnico. Zavarovanje je sklenjeno v nekaj minutah in do doma brez obiska zavarovalnice.

Zavarovanje WIZ je na voljo kot:
*WIZ Obvezno, ki je po zakonu potrebno za vsako vozilo, ki želi biti registrirano in krije odškodninsko odgovornost vas ali drugega voznika za škodo, povzročeno z vašim avtom (AO – zavarovanje avtomobilske odgovornosti). Zavarovalna vsota za nematerialno škodo je 5.000.000€ za materialo pa 1.000.000€.
*WIZ Kasko, ki vsebuje tudi WIZ Obvezno krije vašo odškodninsko odgovornost in stroške popravila vašega avta, če bo poškodovan v prometni nesreči, na parkirišču, v požaru, kot posledica naravne nesreče, zlonamernih dejanj ali ukraden (AO in polni kasko). Seveda niso pozabili na soudeležbo (t.i. odbitno franšizo), ki jo je potrebno izbrati. Vsak si izmed treh stopenj (300€, 600€ ali 900€) tako izbere koliko bo soudeležen pri škodi. Seveda se na podlagi tega spreminja tudi premija.

Poleg dveh osnovnih oblik so na voljo še pet dodatkov:
*WIZ Voznik je zavarovanje za primer telesnih poškodb, ki nastanejo vozniku kot povzročitelju prometne nesreče z vašim avtom. V primeru nastanka telesnih poškodb bo zavarovalnina izplačana vozniku, v primeru smrti pa svojcem voznika. Zavarovalna vsota pri WIZ Voznik je 51.000€
*WIZ Asistenca v primeru okvare, poškodbe ali izginitve avta nudi 24-urno organizacijo in kritje stroškov. Za vsakega od primerov je ktritje do 2.000€ in skupaj do 4.000€ v enem letu.
*WIZ Nezgoda krije smrt voznik in potnikov v primeru nesreče. Vrednost zavarovalne vsote je 20.000€ po oesebi
*Voznik, mlajši od 23let je priporočljiv takrat, ko je voznik mlajši in zato bolj rizičen
*Zelena karta pa je mednarodno potrdilo o zavarovanju avtomobilske odgovornosti.

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=UGdt7ei9Grc’]

Torej to so osnove. Postopek sklenitve zavarovanja WIZ pa je takšen. Najprej je potrebno vpisati podatke o avtomobilu, nato sledi izbira zavarovanja (opcije, ki so opisane zgoraj). Vmesnik povpraša še po podatkih zavarovanca. Nato sledi preverjanje vpisanih podatkov in plačilo. Izbrati je možno letno ali mesečno plačilo premije. Če pa na tem vozilu ni potrebno opraviti tehničnega pregleda lahko kar preko spletne povezave obiščemo portal E-uprave in opravimo tudi registracijo avtomobila.

Seveda je vse lepo in prav dokler se kaj ne zgodi. Kar velja za druge zavarovalnice velja tudi tukaj. Škodni dogodek je potrebno sporočiti v roku 3 dni in sicer preko spletnega vmesnika, eletronske pošte info@wiz.si ali telefonske številke 080 11 24. Glede na to, da gre za spletno poslovanje bo najbolj uporaben spletni vmesnik. Vanj je potrebno vnesti podatke in natančen opis škode. K prijavi je možno pripeti tudi izpolnjeno evropsko poročilo, vozniško dovoljenje voznika in sliko poškodbe. To pa je možno predložiti tudi ob ogledu vozila serviserju ali cenilcu zavarovalnice.

Servis vozila pa je možno opraviti na enem izmed 100-ih pooblaščenih serviserjev. Seznam je tukaj.

Glede na to, da gre pri WIZ-u za prvo zavarovalnico, ki v celoti omogoča sklenitev zavarovanja brez posredovanja zavarovalnice je to zagotovo dobrodošla novost na slovenskem zavarovalnem trgu. Konkurenca se je v zadnjih letih malo poostrila, tako da so zavarovalnice končno začele tekmovati med seboj. Vse se seli na splet in v roke uporabnikov, kar posledično pomeni tudi pocenitev. To pa je tisto na kar stavijo pri WIZ-u Adriatic Slovenici. Ali je zavarovanje resnično cenejše bodo pokazala številka zavarovancev in zavarovank. Njihovi cilji za prvo leto je 100.000 obiskovalcev spletne strani wiz.si in več kot 2.500 sklenjenih zavarovalnih polic.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: