vreme.24ur.com je nov vremenski portal s 7 dnevno napovedjo in tudi urnimi podatki –test/recenzija vreme.24ur.com

Vreme.24ur.com je nov portal, ki je del prenove Vremena na 24ur o kateri je že bil objavljen tale članek (Vreme na 24ur in vreme.24ur.com sedaj z do ure natančno vremensko napovedjo za 7 dni, kot prvi v Sloveniji). V njem si lahko preberete bolj televizijski del, tukaj pa o novi spletni strani, ki je bila aktivirana danes.

Portal Vreme.24ur.com je zgrajen na HTML5 kodi (z izjemo oglasnega bannerja). To posledično pomeni, da naprave brez Flasha, ja seveda je mišljen tukaj predvsem Applov iPhone in iPad, pa tudi Android 4.1 Jelly Bean v primeru, da nanj ne naložimo Adobe Flash aplikacije.

Spletna stran je preprosta in pregledna, predvsem pa se nalaga izjemno hitro. Narejena je tako, da je njena uporaba primerna tudi za tiste malo manj izkušene uporabnike računalnikov. Na začetku nas pričaka slika Slovenije razdeljena na 10 regij oz. 10 večjih mest. Te pa so Ljubljana, Maribor, Celje, Koper, Kranj, Nova Gorica, Postojna, Novo mesto, Krško, Murska Sobota. Za to regijo je prav tako že viden podatek o temperaturi, vetru in »tipu vremena«.

Pod sliko Slovenije je še 5 dnevna napoved »Obeti za Slovenijo«, ki je že stalnica napovedovanja pri nas in daje nekakšne povprečen vrednosti za celotno državo. Pod oglasom so se nahajajo vremenski podatki po nadmorski višini z dopoldansko in popoldansko vrednostjo. Izostalo ni niti besedilo, za konec pa še ura vzhoda in zahoda sonca ter podatek za naslednji dan.

Sedaj pa nazaj na Slovenijo. S klikom na regijo se odpre 7 dnevna napoved z dopoldansko in popoldansko vrednostjo temperature. Dopoldanske in popoldanske temperature skozi cel teden povezuje črta, tako da imamo dober pregled nad tem kako bodo nihale temperature.

Pod vsako regijo se skriva še nekaj mest npr. pod Ljubljansko so še Ambrož na Krvavcem, Idrija, Kamnik ter Slovenska Bistrica. Mesto zamenjamo s klikom na »zberi kraj« ali na trenutno izbran kraj npr. LJUBLJANA.

Poleg tedenske napovedi imamo na vreme.24ur.com voljo tudi urno vremensko napoved. Prikažejo se podatki za 12 urn naprej (kmalu tudi za 72ur (3dni)). Za vsako uro je nato vpisan podatek o temperaturi, ki je tako kot prej pri tedenski izvedbi povezana z naslednjo uro.

Majhen cukrček so dodali tudi na 24ur.com, kjer se na sredini zgoraj prikaže nekoliko drugače kot prej vreme, S klikom na ikono pa si lahko izberemo drug kraj.

Torej vreme.24ur.com prinaša nekaj kar do sedaj nismo imeli in to so urni vremenski podatki, ki velikokrat pridejo prav. Predvsem ko moramo vedeti, ali bo dovolj dežnik v avtu ali ga bo potrebno nositi s seboj. Ta preprostost spletnega portala pa v določenih primerih povzroči, da nekaterih podatkov niso predstavili. Tako bi morda lahko v naslednji različici dodali možnost izbire »napredne verzije« kjer bi lahko dodali vsaj še količino dejžja, smer ter hitrost vetra za tisti kraj. Seveda bi lahko stvar zavili tudi v stilu Aladina ter na zemljevid dodali vremenske podatke in uporabniku omogočili, da se po zemljevidu »sprehaja« kot po Google Maps ali pa kot vremenarji v 24ur po novem.

Če se kdo sprašuje kako je z aplikacijami za mobilne naprave. No te so v planu, ampak podatka kdaj bi jih lahko videli še ni. Tako bomo še nekaj časa obsojeni na npr. AccuWeather. Je pa kot že rečeno portal vreme.24ur.com prirejen tudi za mobilne naprave in tako ne bo nikakršen problem odsurfati na stran in si jo shraniti med priljubljene. Da bo to še lažje je tukaj QR koda, ki jo poskenirajte, da ne bo potrebno vpisovati naslova.

p.s. predloge sprejemajo na Twitterju s hashtagom #24urvreme


Sorodni članki

1 komentar

  1. […] tako na spletu vreme.24ur.com kot v oddaji 24ur s 3. septembrom 2012 zaživel v čisto novi luči (vreme.24ur.com je nov vremenski portal s 7 dnevno napovedjo in tudi urnimi podatki –test/recenzija…). Rezultat enoletnih priprav in testiranj so po včerajšnji interni predstavitvi predstavili tudi […]

Komentiraj

Anti-Spam: