Sponka.tv, TV nakupi in Golica TV so trije novi programi v MUX-A (DVB-T) | UPORABNA STRAN

Sponka.tv, TV nakupi in Golica TV so trije novi programi v MUX-A (DVB-T)

Sponka.tv, TV nakupi in Golica TV so trije novi programi, ki jim je APEK izdal dovoljenje za oddajanje v digitalnem prizemnem oddajanju (DVB-T). Vsi trije programi so dobili dovoljenje za oddajanje na celotnem področju Republike Slovenije.

Na žalost pa imamo zgolj en MUX, ki pa bil že pred izdajo teh odločb skoraj poln. MUX-B pa je prenehal z delovanjem. Tako je zgolj Golica TV na voljo v vseh regijah (Vzhod, Zahod in Center). TV Nakupi oddaja zgolj v regiji Center. Medtem, ko Sponka TV ni uspela priti v MUX-A ampak oddaja v lokalnem multipleksu L5 na področju med Koprom in Sečovljami. To pomeni, da potencial programov ni izkoriščen.

Seznam televizijskih programov z dovoljenjem je precejšen. Na območju RS imajo dovoljenje za oddajanje v DVB-T tehniki, SLO1, SLO2, SLO3, i-TV, Kanal A, POP TV, TV Pink 3, Sponka.tv, TV nakupi ter Golica TV. V regiji Vzhod sta RTS, Tele M, v Zahod Televizija Koper Capodistria in TV Primorka, v regiji Center pa Vaš kanal.

Ker je nekako logično, da se bo pridružil tudi Planet TV, ki sicer še mora dobiti dovoljenje za oddajanje v DVB-T tehniki, bo ponovna aktivacija MUX-B nujna za normalno razvijanje televizijskega trga.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: