Ko boste naslednjič leteli z družbo Ryanair se vprašajte zakaj je tako poceni—dokumentarec | UPORABNA STRAN

Ko boste naslednjič leteli z družbo Ryanair se vprašajte zakaj je tako poceni—dokumentarec

Dispatches je dokumentarna oddaja na Channel 4 (UK), ki si je v enem od svojih projektov zadala pokazati sliko nizkocenovne družbe Ryanair. Novinarka se je tako izšolala za stevardeso in s pomočjo skrite kamere snemala dogajanje.

Vse skupaj se začne že pri šolanju, kjer izpit pišejo tako, da si pomagajo s knjigo. Ker ima Ryanair pravilo, da mora letalo zapustiti letališče v 25 minutah, druge družbe navadno 1 uro to pomeni, da letala niti po razno ne morejo očistiti, kaj šele, da bi opravili varnostni pregled. Zaradi natrpanega urnika so stevardese in stevardi včasih tako utrujeni da malo zadremajo. Tudi pri vkrcanju se ne držijo varnostnih pravil, saj ne preverjajo potnih listov. Najbolj zanimiv del pa je ko ima letalo zamudo. Kaj se zgodi v tem primeru pa si oglejte v videu, ki traja 47 minut. Zato si za ogled le vzemite čas in si ga poglejte v celoti.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=zi-x_UgTTOQ’]

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Posledice uvedbe takšnih praks pa si lahko ogledate v dokumentarcu ki so ga posneli pri Channel 4 (Ko boste naslednjič leteli z družbo Ryanair se vprašajte zakaj je tako poceni—dokumentarec) […]

Komentiraj

Anti-Spam: