T-2 nadaljuje z izgradnjo optičnega FTTH omrežja (Kodeljevo, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice…) | UPORABNA STRAN

T-2 nadaljuje z izgradnjo optičnega FTTH omrežja (Kodeljevo, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice…)

T-2 nadaljuje z izgradnjo optičnega FTTH omrežja po Sloveniji. Zaradi prisilne poravnave družbe T-2 se je izgradnja omrežja popolnoma ustavila, a se je to konec leta 2012 spremenilo.

t-2-logo

Tako so lani končali izgradnjo optičnega FTTH omrežja:
*Kodeljevo (Ljubljana)
*Slovenska Bistrica
*Slovenske Konjice
*ulice po Velenju
*ulice po Ljubljani

Njihova prioritetna naloga za v prihodnje je končati začeto FTTH omrežje. Glede lokacij so bili tukaj precej bolj skrivnostni. So pa razkrili, da bodo dela predvidoma končali do konca prihodnjega leta in da se bo s tem T-2 FTTH omrežje povečalo za 10-15%. Glede na to, da so sedaj napovedali tudi možnost dostopa drugih operaterjev na njihovem omrežju (T-2 sedaj svoj FTTH (optiko) ponuja tudi ostalim ponudnikom spletnih storitev / razvezan FTTH dostop – pohvalno) je to precej dobrodošla novica za uporabnike.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Seveda pa je za vse skupaj pomembna tudi izgradnja FTTH omrežja, ki se je pri T-2 zaradi prisilne poravnave omejila. Z izgradnjo so proti koncu lanskega leta nadaljevali in tako bo tudi letos. Več pa v tem članku (T-2 nadaljuje z izgradnjo optičnega FTTH omrežja (Kodeljevo, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice…). […]

Komentiraj

Anti-Spam: