T-2 sedaj svoj FTTH (optiko) ponuja tudi ostalim ponudnikom spletnih storitev / razvezan FTTH dostop – pohvalno | UPORABNA STRAN

T-2 sedaj svoj FTTH (optiko) ponuja tudi ostalim ponudnikom spletnih storitev / razvezan FTTH dostop – pohvalno

T-2 sedaj svojo optiko (FTTH) ponuja tudi drugim ponudnikom spletnih storitev. T-2, ki za razliko od Telekoma Slovenije ni bil dolžen razvezati svojega dostopa na FTTH omrežju kljub temu, da ima 52% delež na tej tehnologiji (poročilo APEK Q4 2012), se je za to potezo vendarle odločil.

t-2-logo

Poteza za katero so se odločili pri T-2 je pohvalna, saj bodo ponudniki storitev (beri operaterji / ISP) lahko tekmovali v storitvah tudi na optičnem omrežju T-2 in ne samo omrežju Telekoma Slovenije. To, da APEK ni določil razvezanega FTTH dostopa na omrežju T-2, kar je bila ključna kritika tega dela s strani Telekoma Slovenije, je sedaj presežena s poslovnim modelom, ki so si ga zadali pri T-2.

T-2 ima sedaj v povprečju 40% zasedenost svojega FTTH omrežja, v določenih delih je ta odstotek krepko višji, z odpiranjem dostopa drugim ponudnikom pa bodo ta delež še povečali in posledično na ta račun še nekaj zaslužili.

apek-ftth-trzni-delez-q4-2012

Tržni deleži FTTH – APEK Q4 2012

Ker je T-2 razvezan FTTH dostop pravzaprav šele predstavil ponudbe pri drugih operaterjih še ni (oz. ne bo tako kmalu). Pogovori oz. pogajanja z nekaterimi operaterji že potekajo, s katerimi pa niso še hoteli razkriti. So pa iz Telekoma Slovenije sporočili, da so se pri T-2 že večkrat zanimali za možnost »gostovanja« na njihovem optičnem FTTH omrežju in da jih takšna ponudba vsekakor zanima.

Seveda pa je za vse skupaj pomembna tudi izgradnja FTTH omrežja, ki se je pri T-2 zaradi prisilne poravnave omejila. Z izgradnjo so proti koncu lanskega leta nadaljevali in tako bo tudi letos. Več pa v tem članku (T-2 nadaljuje z izgradnjo optičnega FTTH omrežja (Kodeljevo, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice…)).

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Glede na to, da so sedaj napovedali tudi možnost dostopa drugih operaterjev na njihovem omrežju (T-2 sedaj svoj FTTH (optiko) ponuja tudi ostalim ponudnikom spletnih storitev / razvezan FTTH dostop…) je to precej dobrodošla novica za […]

Komentiraj

Anti-Spam: