Android 4.3 Jelly Bean ima izboljšano večuporabniško podporo, Bluetooth Low Energy in boljšo grafiko | UPORABNA STRAN

Android 4.3 Jelly Bean ima izboljšano večuporabniško podporo, Bluetooth Low Energy in boljšo grafiko

Android 4.3 Jelly Bean je bil predstavljen danes 24.7.2013 in pravzaprav ne prinaša prav veliko novosti. Ključne novosti, ki jih Android 4.3 prinaša so izboljšana večuporabniška podpora (multi-user support), ki je bila predstavljena z različico 4.2. Sedaj je možno nastaviti kateri profil lahko uporablja katere aplikacije in celo postaviti omejitve v sklopu same aplikacije.

android-4-3

Obvestila v Obvestilni/statusni vrstici so tudi nekoliko spremenjena. Sedaj je dodana zgodovina obvestil in možnost, da third party aplikacije upravljajo z njimi.

Bluetooth 4.0 sedaj omogoča Low Energy način, ki je uporaben predvsem pri »dodatkih« kot so npr. tisti za fitnes. Pri Bluetoothu je podprt tudi AVRCP 1.3, ki omogoča, da telefon pošlje metapodatke trenutno predvajane glasbe v prenosni zvočnik.

Z Android 4.3 Jelly Bean prihaja podpora za OpenGL ES 3.0, kar pomeni boljšo grafiko. Razlika bo vidna predvsem pri igricah. Wi-Fi je sedaj lahko vedno vklopljen za lažje določanje lokacije uporabnika. Dodana je nova strojna enkripcija za DRM, tako da bi ponudnike prepričali v streaming visokoločljivostnega videa. Kot prvi je to izkoristil Netflix, ki je v Play Storu že ponudil aplikacijo ki omogoča predvajanje videa v Full HD 1080p.

Prve naprave bi posodobitev pravzaprav že morale imeti. Seveda to velja za naprave Nexus naprave. Vse ostale pa bodo posodobitev dobile kasneje.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: