Android 4.4 KitKat z izboljšanim NFC, Bluetooth in IR delovanjem, podporo za telefone z malo RAM-a, Google Cloud Print,… | UPORABNA STRAN

Android 4.4 KitKat z izboljšanim NFC, Bluetooth in IR delovanjem, podporo za telefone z malo RAM-a, Google Cloud Print,…

Android 4.4 KitKat je Google predstavil na zadnji oktobrski dan skupaj z novim Nexus telefonom (LG Nexus 5 s 4.95 inčnim zaslonom, LTE podporo, 8MP fotoaparatom in štirijedrnim 2.3GHz procesorjem). Android 4.4 prinaša kar nekaj zanimivih novosti. Tako bo sedaj Android tekoče deloval tudi na telefonih z malo RAM-a. Google je zapisal 512MB, a pravzaprav Samsung Google Nexus z 1GB RAM-a nadgradnje ne bo dobil. Pri Googlu so prav zaradi te optimizacije, ki ugaša nepotrebne aplikacije, ki delujejo v ozadju, ocenili, da bi Android 4.4 lahko bil nameščen na kar 1 milijardi telefonov.

android-4-4-kitkat

 

 

Druga novost se nahaja v telefonskem delu, ki sedaj omogoča preprosto iskanje med kontakti in bližnjimi lokacijami kar iz »številčnice«. Nova posodobitev prinaša tudi možnost, da določene aplikacije prevzamejo nadzor nad celotnim zaslonom. To pomeni, da bo zaslon brez statusne ali navigacijske vrstice.

android-4-4-kitkat-2

Android 4.4 KitKat nadgrajuje funkcijo, ki smo jo dobili z ICS. Telefoni bodo sedaj poleg zajemanja slike zaslona lahko zajeli tudi video zaslona, brez rootanja in dodatnih aplikacij. Na voljo je tudi oblačno tiskanje Google Cloud Print. Quickoffice aplikacija pa bo podatke lahko shranjevala tudi na Google Drive, Box in Dropbox.

android-4-4-kitkat-1

NFC pri emulaciji kartice ne bo več zahteval varnostnih elementov. Ta poteza bi lahko rešila Google Wallet, ki nikoli ni resnično zaživel. Bluetooth bo s KitKat posodobitvijo prav tako deležen nekaj novosti. Med njimi bodo HID preko GATT (HOGP – “low-latency link with low-power devices such as mice, joysticks, and keyboards), Bluetooth MAP, ki omogoča, da aplikacije delijo informacije z drugimi napravami. Bluetooth AVRCP 1.3 pa prinaša možnost nastavitve najvišje ravni glasnosti na sistemu iz Bluetooth naprave.

Zadnje čase precej popularen IR oddajnik bo končno dobil izvirno podporo. Proizvajalci telefonov so to sicer reševali s svojim dodatkom, a npr. pri GS4 in HTC One Google Play edition to ni mogoče. Zato je vsaj za ta dva telefona to dobra pridobitev.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: