Telemach na Telekomovi optiki (FTTH) – sliši se lepo, pa ni čisto tako | UPORABNA STRAN

Telemach na Telekomovi optiki (FTTH) – sliši se lepo, pa ni čisto tako

Telemach je z oktobrom 2013 svojo ponudbo razširil tudi na optično omrežje Telekoma Slovenije. Telemach je ponudbo namenjeno uporabnikom FTTH omrežja v lasti Telekoma Slovenije poimenoval D3i Optika MIX.

Telemach_logo

Paketi, ki so na voljo so:
*MIX S, ki vsebuje več kot 60 TV programov, internetni dostop 20/20 Mbps, brezplačne klice v skupini United Group in 1 digitalni IPTV sprejemnik. Mesečna naročnina je 41.90€.
*MIX M vsebuje več kot 120 TV programov + paket HD, internetni dostop 20/20 Mbps, brezplačne klice v skupini United Group in 1 digitalni IPTV sprejemnik. Mesečna naročnina je 51.90€.
*MIX L vsebuje več kot 120 TV programov + paket HD + HBO Premium , internetni dostop 20/20 Mbps, brezplačne klice v skupini United Group + 200 min v ostala fiksna omrežja in 2 digitalna IPTV sprejemnika. Mesečna naročnina je 61.90€.
*MIX XL vsebuje več kot 120 TV programov + paket HD + HBO Premium + Klub sena + paket Časovne funkcije, internetni dostop 60/60 Mbps, brezplačne klice v skupini United Group + 200 min v ostala fiksna omrežja in 2 digitalna IPTV sprejemnika. Mesečna naročnina je 81.90€.

Razlogi za odločitev za Telemach se skoraj zagotovo skrivajo v TV programski shemi. Telemach je eden od dveh operaterjev v Sloveniji, ki ima program SK Golf (Sportklub Golf). Nabor Sportklub programov vključno s tistimi s HD ločljivostjo šteje 12 programov. Na voljo je še kopica filmskih programov kot so FOX, AXN, SciFi in kar 21 programov v HD ločljivost od tega 18 brez doplačila.

Telemach se je na optičnem omrežju odločil ponuditi IPTV rešitev, zanjo pa uporablja komunikator znamke Albis.

Pa poglejmo še slabo stran. Telemach mora, ker ne uporablja lastnega omrežja za uporabo le tega plačevati Telekomu Slovenije. Vzorčna ponudba Telekoma Slovenije za bitni tok se sklada s ponudbo 20/20 in 60/60. Zato je logično sklepati, da je Telemach izbral to opcijo. Na žalost pa izbira zakupa bitnega toka s seboj prinese težavo. Hitrost interneta 20/20 oz. 60/60 se uporablja tudi za televizijo. To pa pomeni, da bo realna hitrost interneta nižja. Prav ta problem je tudi razlog zakaj je število IPTV sprejemnikov omejeno na 2. V primeru predvajanja dveh HD programov na 20/20 za internet ne ostane prav veliko.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: