Amazon Prime Air dostava pošiljk z droni v 30-ih minutah, a šele leta 2015 ob pogoju, da FAA da dovoljenje | UPORABNA STRAN

Amazon Prime Air dostava pošiljk z droni v 30-ih minutah, a šele leta 2015 ob pogoju, da FAA da dovoljenje

Amazon je napovedal, da bo v prihodnosti za dostavo manjših pošiljk uporablja drone (brezpilotno zračno plovilo – octocopter). Plane je v oddaji 60 Minutes na CBS razkril ustanovitelj in izvršni direktor Amazona, Jeff Bezos.

amazon-prime-air

Storitev poimenovana Amazon Prime Air naj bi zaživela po letu 2015 in omogočala dostavo pošiljk težkih do 2.2kg (takšnih je 86% vseh Amazonovih dostav) na naslove oddaljene do 30 minut od distribucijskih centrov (cca 16 km). Drone bi lokacijo našel na podlagi GPS koordinat in se po tem, ko bi jo odložil vrnil nazaj v distribucijski center (teh imajo trenutno 96).

amazon-prime-air1

Vse lepo in prav, a največji problem bo dobiti dovoljenje FAA (Ameriška zvezna agencija za letalstvo). Največji problem je zagotoviti, da ne bo prihajalo do strmoglavljenja dronov oz. neželenega izpuščanja paketov.

Seveda je to predstavitev Amazona moč jemati tudi kot oglaševalsko potezo, pred novoletnimi nakupi. Vsekakor pa je ideja zanimiva, a kot je povedal Jeff bo potrebnih še nekaj let, da bo prešla v fazo realizacije.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=98BIu9dpwHU’]

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: