Sedaj je konec nadležnih komercialnih in raziskovalnih klicev na telefonske številke objavljene v Telefonskem imeniku Slovenije | UPORABNA STRAN

Sedaj je konec nadležnih komercialnih in raziskovalnih klicev na telefonske številke objavljene v Telefonskem imeniku Slovenije

Nadležni klici komercialistov, anketarjev in vseh ostalih tečnob, ki nas kličejo ravno takrat, ko ni treba je sedaj lahko preteklost. Do sedaj je bil edini način, da se raziskovalnim (beri ankete) in komercialnim klicem izognemo ta, da telefonsko številko ne vpišemo v Telefonski imenik Slovenije oz. jo iz njega izbrišemo.

TIS_prepoved_klicev

 

 

Telefonski imenik Slovenije, sedaj v skladu s členom 150/III ZEKom-1 omogoča, da se naročnik kljub vpisu v telefonske številke v telefonski imenik, izogne vsem klicem v komercialne in raziskovalne namene, s čimer se zavarujejo pred anketarji, prodajo izdelkov po telefonu, podajanjem mnenj itd.

Sprememba ne velja zgolj za nove telefonske številke vpisane v imenik, ampak tudi za obstoječe. Vse kar je potrebno storiti je, da se v Obrazcu za sporočanje sprememb obkljuka želeno »Prepoved«.

tis-telefonski-imenik-prepoved

Kot sankcija za kršitev 150. člena je v 234. členu predpisana globa od 20.000€ do 50.000€ za pravno osebo, ki šteke kot srednja ali velika gospodarska družba. Globa od 500€ do 15.000€ je predpisana za vse ostale pravne osebe ali samostojnega podjetnika. Globa od 200€ do 2.000€ pa je predpisana za odgovorno osebo pravne osebe ali odgovorno osebo samostojnega podjetnika posameznika, ki stori ta prekršek.

Za prekrške sta pristojna APEK in Informacijski pooblaščenec.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: