POP TV HD, Kanal A HD, OTO HD, BRIO HD in KINO HD od 1.4.2014 postali resničnost, a le pri Telemachu | UPORABNA STRAN

POP TV HD, Kanal A HD, OTO HD, BRIO HD in KINO HD od 1.4.2014 postali resničnost, a le pri Telemachu

POP TV HD, Kanal A HD, OTO HD, BRIO HD in KINO HD je pet programov visoke ločljivosti, ki so z oddajanjem začeli 1.4.2014. Programi so podvojeni programi medijske hiše Pro Plus d.o.o., ki se je tako kot zadnja večja medijska hiša v Sloveniji pridružila HD igri.

poptv-kanal-a-hd1

Prvič smo v Sloveniji HD signal slovenske TV hiše lahko začutili leta 2008, ko je RTV Slovenija oddajal olimpijske igre v Pekingu. Konkurenčna komercialna hiša, ki oddaja program Planet TV pa ima HD različico že od svojega začetka.

kino-brio-oto-hd

Pro Plus je ponudbo za sodelovanje ponudil vsem operaterjem v Sloveniji, prvi pa so se odzvali na Telemachu, ki so POP TV HD, Kanal A HD, OTO HD, BRIO HD in KINO HD ponudili že danes. POP TV HD je na programskem mestu 167, Kanal A HD na 168 in Brio HD na 169. Vsi ti rije so na voljo v začetni DTV shemi. Kino HD je na programskem mestu 171, OTO HD pa na 206. Ta dva programa pa sta na voljo v osnovni DTV programski shemi. Omenjeni programi niso na voljo na tehnologijah: Lastovka, Total TV, D3I in OŠO.

Pri Pro Plusu pričakujejo, da bodo njihove HD programe v prihodnosti ponudili tudi drugi ponudniki televizijskih storitev v Sloveniji.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Slovenije na storitvi Siol TV. V začetku meseca so kot prvi programe ponudili pri Telemachu (POP TV HD, Kanal A HD, OTO HD, BRIO HD in KINO HD od 1.4.2014 postali resničnost, a le pri Telemach…) in na srečo tudi uporabniki pri največjem Slovenskem IPTV operaterju niso dolgo čakali na […]

Komentiraj

Anti-Spam: