London Heathrow Star Alliance terminal T2 (Queen’s Terminal) na kupu združuje 23 letalskih družb te družine | UPORABNA STRAN

London Heathrow Star Alliance terminal T2 (Queen’s Terminal) na kupu združuje 23 letalskih družb te družine

London Heathrow Star Alliance terminal T2 je najnovejša pridobitev letališča London Heathrow, ki bo svoj krst doživel v sredo 4.6.2014. Ob 5.55 zjutraj bo namreč iz Chicaga priletelo letalo družbe United Airlines z oznako UA958 in slavnostno otvorilo nov terminal na letališču London Heathrow.

London-Heathrow-Terminal-2

Terminal T2, ki nosi ime Queen’s Terminal v čas kraljice Elizabete II, bo zamenjal prvi terminal letališča, ki se je takrat imenovalo London Airport in ga je leta 1955 odprla kraljica Elizabeta II. Gradnja novega terminala T2, ki se razprostira na 210.000 kvadratnih metrih, je trajala štiri leta in je stala 2.5 milijarde funtov. Investicije se tukaj še niso končale, saj bodo do leta 2030 investirali 11 milijard funtov.

Nov terminal letališča Heathrow bo letno »prepeljal« 20 milijonov potnikov, ker pa bo na njem združenih 26 (od tega 23 iz družine Star Alliance), bo kar 40% tranzitnih potnikov (cca 8 mio) ostalo na tem terminalu. S tem pa se bo skrajšal čas »transferja« iz enega gata na drugega. Naslednja prednost, ki so jo izpostavili je, da bodo potniki lahko uporabljali skupne check-in točke. Tako ne bo več potrebno čakati v vrsti posameznega letalskega prevoznika.

Heathrow Terminal 2, Flythrough video
[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=VUDxMPwndko’]

Kot rečeno bo terminal T2 »Queen’s Terminal« svoje prve potnike sprejel jutri. Da se ne bo zgodil podoben kolaps (kriv je bil sistem za prtljago) kot pred šestimi leti na Terminalu 5 (2008) bodo Terminal 2 polnili postopoma v naslednjih šestih mesecih. London Heathrow Terminal 2 bo na začetku deloval z 10% svoje zmogljivosti, prvi dan bo sprejel 5.000 ljudi (T5 jih je prvi dan sprejel 40.000).

Heathrow Terminal 2 – Check-in Process
[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=2AHOBuR1KWk’]

Nov terminal bo naravi prijazen, saj bo proizvedel manj ogljikovega dioksida, uporabljal bo kar se da največ naravne svetlobe in LED razsvetljavo. Potniki pa bodo imeli na voljo 63 trgovin in restavracij.

London-Heathrow-Terminal-2-1

Na letališe London Heathrow vozi 23 od 26 letalskih prevoznikov družine Star Alliance. Adria Airways sicer po novem zopet ima letalsko povzavo z Londonom, a vozi na letališče Gatwick.

Več o novem terminalu na letališču Heathrow si lahko preberete tukaj.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Potnikom v razredu Business in First Class, vključno s tistimi, ki imajo status Star Alliance Gold, bodo na voljo štirje letališki saloni, ki se nahajajo v glavni stavbi terminala in v prizidku, tako da bodo potniki lahko počivali blizu svojih izhodov. Nekaj podrobnosti o novem terminalu je tudi v tem članku (London Heathrow Star Alliance terminal T2 (Queen’s Terminal) na kupu združuje 23 letalskih družb…) […]

Komentiraj

Anti-Spam: