Terminal 2 (Kraljičin terminal) na letališču London Heathrow je od danes naprej nov dom družine Star Alliance | UPORABNA STRAN

Terminal 2 (Kraljičin terminal) na letališču London Heathrow je od danes naprej nov dom družine Star Alliance

Nov Terminal 2 (Kraljičin terminal) na letališču London Heathrow je danes sprejel prvo letalo. Ob 05.49 po lokalnem času je na izhod B38 parkiralo letalo Boeing 767-300 družbe United Airlines na letu UA958 Chicago – London-Heathrow. Na njem je bilo 178 potnikov in 11 članov posadke.

London-Heathrow-Terminal-2-5

United Airlines je torej prva družba družine Star Alliance, ki se je »vselila« v nov terminal T2 na letališču London Heathrow. Naslednji letalski prevozniki, ki se bodo 18. junija začeli vseljevati v svoje prostore na Terminalu 2, bodo Air Canada, Air China in ANA. Julija se jim bodo pridružili Aegean, EVA Air, THAI in Turkish Airlines, skupaj z Avianco, ki bo 4. julija začela opravljati lete med Londonom in Bogoto. Septembra se bodo na terminal 2 selili EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, Scandinavian Airlines in Singapore Airlines. Oktobra pa se jim bo pridružila še zadnja skupina, ki bo vsebovala družbe r Air New Zealand, Asiana Airlines, Austrian, Brussels Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, South African Airways, SWISS in TAP Portugal.

London-Heathrow-Terminal-2-12

Letalski prevozniki so združeni v cone, poleg tega pa je potnikom na voljo 81 skupnih samopostrežnih avtomatov (kioskov), na katerih je mogoče opraviti prijavo in/ali natisniti etiketo za prtljago, ki jo lahko potniki nato oddajo uslužbencu za pultom za prtljago.

London-Heathrow-Terminal-2-8

Tradicionalni prijavni pulti s celotno storitvijo so na voljo za potnike prvega in poslovnega razreda ter potnike Star Alliance Gold. Potniki v razredu razredu Business in First Class lahko uporabijo hitro prijavo (fast-track option), ki jim omogoča hitrejše prehajanje skozi varnostni pregled.
Osem od dvanajstih vrat na Terminalu 2B bo omogočalo samostojno vkrcanje (self-boarding), kar pomeni, da bodo potniki preprosto stopili skozi mehansko zaporo in se vkrcali na letalo.

London-Heathrow-Terminal-2-13

Potnikom v razredu Business in First Class, vključno s tistimi, ki imajo status Star Alliance Gold, bodo na voljo štirje letališki saloni, ki se nahajajo v glavni stavbi terminala in v prizidku, tako da bodo potniki lahko počivali blizu svojih izhodov. Nekaj podrobnosti o novem terminalu je tudi v tem članku (London Heathrow Star Alliance terminal T2 (Queen’s Terminal) na kupu združuje 23 letalskih družb te družine)

Terminal 2 (Kraljičin terminal) na letališču London Heathrow bo torej združeval 23 od 26 letalskih prevoznikov družine Star Alliance. Zato je izraz, da je/bo Terminal 2 postal dom družine Star Alliance čisto upravičen.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: