Igrice v Google Play Store z in-app plačili nič več označene kot brezplačne na prošnjo Evropske Komisije | UPORABNA STRAN

Igrice v Google Play Store z in-app plačili nič več označene kot brezplačne na prošnjo Evropske Komisije

Google je odzval na priporočila, ki mu jih je decembra 2014 poslala Evropska komisija (Evropska komisija se zavzema, da kot brezplačne niso označene mobilne igre, ki omogočajo nakup znotraj aplikacije) in bo do konca septembra uvedel kar nekaj sprememb.

google-play-store-in-app

Tako npr. ne igre, ki vsebujejo možnost nakupov znotraj aplikacije ne bodo več označene kot brezplačne. Pripravili bodo natančna navodila za razvijalce aplikacij, da se prepreči neposredno nagovarjanje otrok, kot je opredeljeno v zakonodaji EU, ter časovno opredeljeni ukrepi, ki naj bi prispevali k nadzoru očitnih kršitev potrošniške zakonodaje EU. Precej dobrodošla sprememba bo tudi to, da bo vsako in app plačilo potrebno posebej odobriti, razen če se uporabnik sam odloči spremeniti te nastavitve.

Google je tako naredil korak naprej pri zavarovanju uporabnikov pred zaželenimi plačili in nekoliko zavajajoči praksi, da je nekaj brezplačno, kljub temu, da se na koncu zgodi, da temu ni čisto tako.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: