Pizza Hut v Sloveniji – franšizo Pizza Hut v Sloveniji bi lahko začeli odpirati v 2-3 mesecih | UPORABNA STRAN

Pizza Hut v Sloveniji – franšizo Pizza Hut v Sloveniji bi lahko začeli odpirati v 2-3 mesecih

Pizza Hut tudi v Sloveniji in na Hrvaškem. Pizza Hut, ki je trenutno prisotna v 30-ih evropskih državah namerava po podatkih portala biznis-plus.com v kratkem vstopiti tudi na trg bivše Jugoslavije.

pizza-hut-logo

Trenutno preko svetovalnega podjetja Profit synope iščejo partnerje za vsaj tri Pizza Hut restavracije, ki bi se odprle v Sloveniji in na Hrvaškem.

Matjaž Plausteiner, regijski svetovalec Pizza Huta za našo regijo je povedal: »Postopki za odprtje franšize v Sloveniji verjetno ne bodo stekli še najmanj dva ali tri mesece. Nekaj interesentov se je sicer pojavilo, vendar končno odločitev sprejme centrala v ZDA. Na Hrvaškem bo prva franšiza verjetno odprta prej kot v Sloveniji, saj je podpis pogodbe zelo blizu.«

46.900$ oz. 36.224€ znaša franšizno nadomestilo za eno restavracijo, a s tem prejemnik ne pridobi avtomatično tudi ekskluzivne pravice za poslovanje pod to blagovno znamko. Franšizojemalec mora kriti tudi stroške opreme in zagona restavracije.

Kakšna bo cena Pizza Hut pic v Sloveniji in na Hrvaškem?
Plausteiner je pojasnil, da Pizza Hut, tako kot vse večje verige ob prihodu v novo državo, prilagodijo svoje cene glede na kupno moč v državi. Povprečna cena kosa pizze tako ne bo enako visoka, kot je na primer v Londonu. V Londonu je namreč cena pice 14GBP oz. 17.45€. Na takšno ceno pri nas vsekakor nismo navajeni.

Kot vse kaže bo Pizza Hut prehitel KFC, ki se je pred časom prav tako zanimal za vstop na slovenski trg (KFC Ljubljana, Slovenija bo vrata odprl predvidoma v letu 2013, lokacija v Ljubljani še ni določena).

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: