Telekom Slovenije na optiki promocijsko dvignil hitrost na 100/20 Mbps, pripravljajo tudi 1Gbps/20Mbps ponudbo | UPORABNA STRAN

Telekom Slovenije na optiki promocijsko dvignil hitrost na 100/20 Mbps, pripravljajo tudi 1Gbps/20Mbps ponudbo

Telekom Slovenije je vsem svojim uporabnikom, ki imajo paket Siol TopTrio in so priklopljeni na optični (FTTH) priključek dvignil hitrost na 100/20 Mbps. Na žalost gre vsaj za enkrat zgolj za promocijski dvig hitrosti, ki bo trajal do 31.1.2015. Najverjetneje pa je moč pričakovati, da se bo hitrost vsaj pri paketu TopTrio HD ohranila.

broadband

 

 

Druga novost, ki jo Telekom Slovenije pripravlja za september, pa je ponudba hitrosti do 1Gbps/20Mbps na optični povezavi. Trenutno je najvišja hitrost do 100/20 Mbps (torej ta, ki jo imajo uporabniki vklopljeno promocijsko). Uporabnik bo moral preiti na nov paket, hitrost se torej ne bo samodejno dvignila. Dodatnih vmesnih hitrosti na začetku ne bo, bodo pa te ponujene v prihodnosti so sporočili iz Telekoma Slovenije.

Torej kot vse kaže bo Telekom Slovenije ponudil nov TopTrio paket s hitrostjo do 1Gbps/20Mbps. Vsaj nekaterim od obstoječih pa ponudil nadgradnjo na to hitrost. Nekoliko čudno pa je, da se niso že v začetku odločili za vmesne hitrosti med do 100/20Mbps do do 1Gbps/20Mbps, če bo nov paket cenovno ugoden to najverjetneje ne bo takšen problem, a najverjetneje bo takšen paket tretiran kot luksuzen paket in bo temu primerna tudi cena.

Glede xDSL ponudbe pa so sporočili, da je trenutno možno dokupiti hitrosti do 40/20Mbps, v prihodnje pa se obetajo novosti tudi na področju ADSL in VDSL ponudbe.

p.s. Bolj natančnega datuma uvedbe kot september 2014 pri Telekomu Slovenije niso mogli podati.

Sorodni članki

1 komentar

  1. Res ne bi nič škodilo, če bi počasi še na VDSL področju malce dvignili hitrosti, kolikor pač linija posamezniku dopušča. Trenutno so cene za nadgradnje nastavljene precej “oderuško” v omrežje oziroma FTTN kjer bi bil možen se pa kaj dosti ne vlaga.

Komentiraj

Anti-Spam: