Hitrost 1Gbps/20Mbps (TopTrio 1G) je na voljo zgolj v Ljubljani, Kranju, Domžalah, Grosuplju, Slovenj Gradcu, Mariboru (Tezno), Novi Gorici, Novem mestu in Izoli. | UPORABNA STRAN

Hitrost 1Gbps/20Mbps (TopTrio 1G) je na voljo zgolj v Ljubljani, Kranju, Domžalah, Grosuplju, Slovenj Gradcu, Mariboru (Tezno), Novi Gorici, Novem mestu in Izoli.

Telekom Slovenije je predstavil nov paket TopTrio 1G, ki med drugim vključuje tudi internetno povezavo 1Gbos/20Mbps na FTTH priključkih (TopTrio 1G nov paket Telekoma Slovenije z internetno povezavo 1Gbps/20Mbps za 199€ oz 99€ v akciji). Cena paketa je 199€ na mesec oz 99€ v akciji. Do tukaj vse lepo in prav, a se poleg pričakovane posebnosti, to je, da paket ponujajo zgolj na lastnem FTTH (optičnem) omrežju skriva še ena.

telekom-slovenije-ftth-optika

Lokacije, kjer ima Telekom Slovenije lastno FTTH omrežje.

 

 

Dostopnost paketa so omejili na zgolj 9 mest. Tako da je paket TopTrio 1G na voljo zgolj v Ljubljani (Bežigrad in Črnuče), Kranju, Domžalah, Grosuplju, Slovenj Gradcu, Mariboru (Tezno), Novi Gorici, Novem mestu in Izoli.

Zakaj zgolj 9 krajev?
Razlog za to je lahko samo en in to je preslabo omrežje (tako centrala kot povezava do nje). Telekom Slovenije ima glede na podatke iz njihove spletne strani optično omrežje zgrajeno na preceeeej več lokacijah kot zgoraj omenjenih 9.

Iz telekoma Slovenije so sporočili, da se trudijo na vseh lokacijah, ki jih pokriva njihovo optično omrežje FTTH, ponuditi čim višje hitrosti internetnega dostopa. Zaradi tehničnih danosti gigabitni dostop trenutno ponujajo zgolj na lokacijah, kjer so optimalni tehnični pogoji za zagotavljanje tako visokih hitrosti in kakovostne uporabniške izkušnje. Sčasoma pa bodo možnost 1Gbps ponudili tudi na drugih lokacijah.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Kot so zapisali v letnem poročilu si je Telekom Slovenije prizadeval izpolniti evropske in državne cilje Digitalne agende 2020 ter za zagotovitev hitrosti 30 Mbit/s vsem državljanom Republike Slovenije. Nadgradnje so potekale na področjih, kjer uporabniki doslej niso imeli zadovoljivih možnosti uporabe širokopasovnih storitev. Razširili so tudi pokritost omrežja WiFreeLjubljana, tako da sedaj pokriva celotno področje znotraj ljubljanske obvoznice. Rezidenčnim uporabnikom pa so v določenih krajih ponudili tudi hitrost do 1 Gbps. Več o tem tukaj (Hitrost 1Gbps/20Mbps (TopTrio 1G) je na voljo zgolj v Ljubljani, Kranju, Domžalah, Grosuplju, Slove…). […]

Komentiraj

Anti-Spam: