24Kitchen –premiere za september 2014 / Najboljši kuharji sveta, Hestonova pojedina, Sara Chafak: Sol in žafran | UPORABNA STRAN

24Kitchen –premiere za september 2014 / Najboljši kuharji sveta, Hestonova pojedina, Sara Chafak: Sol in žafran

24Kitchen v septembru 2014 prinaša kar nekaj novih oddaj. Tako bodo premierno na voljo oddaje Najboljši kuharji sveta, Sara Chafak: Sol in žafran, Divja gostija Valentina Warnerja ter prva in druga sezona oddaje Hestonova pojedina.

Najboljsi kuharji sveta

Oddaja Najboljši kuharji sveta je na sporedu od 20.9.2014 ob sobotah in nedeljah ob 16.00. Najboljši kuharji sveta je televizijska serija o najvplivnejših sodobnih kuharjih, vodilnih v ustvarjalni in avantgardni kuhinji. V oddaji bomo potovali po svetu in spoznali nekaj najslavnejših in najbolj cenjenih kuharskih mojstrov v zadnjem času. Odkrili bomo njihove kulinarične filozofije, delovne metode in stvaritve. Kuharji bodo razkrili skrivnosti svoje ustvarjalnosti, pripravili nekaj svojih neverjetnih jedi in predstavili tehnike, procese in inovacije, zaradi katerih izstopajo s svojimi nenavadnimi in edinstvenimi gastronomskimi slogi.

Teh 13 kuharjev bo odprlo vrata svojih kuhinj naši voditeljici, mladi ameriški kuharici Katie Button, ki se je urila v El Bulliju pri Ferranu Adrii in zdaj vodi lastno uspešno restavracijo v ZDA. Katie bo z gledalci delila čast spoznavanja teh kulinaričnih genijev. Kuharjem se bo pridružila pri dnevnih opravilih in odkrila, kako razmišljajo in delajo ter kako vladajo v svojih osebnih kraljestvih: kuhinjah najboljših restavracij.

V svojih kuhinjah nam bodo pokazali svoje značilne jedi in vse zvijače ter tehnike njihove priprave, Katie Button pa bo kuharskom umetnikom pomagala pri pripravi njihovih izjemnih stvaritev.

Joan Roca, Andoni Aduriz, Michel Bras, Gastón Acurio, Massimo Bottura, Grant Achatz, Alex Atala, Michel Guérard, Daniel Humm, José Andrés in Juan Mari Arzak so veliki kuharji, ki nam bodo odprli vrata v svoj svet. Ogledali si bomo tudi posebno epizodo o Ferranu Adrii, ključnem človeku v razvoju sodobne kuhinje.

Oddaja Najboljši kuharji sveta bo na nov način prikazala osrednje igralce kuharske revolucije, ki je zajela svet.

Sara Chafak Sol in zafran

Sara Chafak: Sol in žafran je na sporedu že od 3.9.2014 in sicer ob sredah ob 13.00. Sara Chafak je mis Finske 2012. Je lepa, nadarjena, duhovita in zna peti kot tudi drsati. Prav tako pa je od leta 2009 tudi poklicna kuharica. V oddaji Sara Chafak: Sol in žafran bo pripravljala preproste, a izvrstne jedi, začinjene z maroškimi začimbami in dobrimi vibracijami. Navdih za recepte dobiva od svoje babice. V oddaji bomo videli sveže, spontane in vesele nasvete za piknike in brunche. Sara ni obsedena z zdravo prehrano, temveč kuha uživaške jedi, pri tem pa je vseeno zmerna.
Ob kuhanju pripoveduje tudi zgodbe in lahko si bomo ogledali utrinke iz vsakdanjega življenja mlade 23-letne ženske.

Divja gostija Valentina Warnerja

Divja gostija Valentina Warnerja jena sporedu od 18.9.2014 ob četrtkih ob 13.00. Valentine Warner je kuhar in lačen pustolovec. Zelo rad pokuša hrano, ki jo najde v divjini. Raziskoval bo veličastne pokrajine Kanade in sadove, ki jih bo našel na poti. Na vznemirljivih krajih bo iskal izjemne sestavine in jih združeval v svojih divjih kuharskih receptih. Potovanje bo začel na otokih Discovery v Britanski Kolumbiji, obiskal bo Novo Fundlandijo, otok Sonora v Britanski Kolumbiji in otok na reki Jukon.

Hestonova pojedina

Hestonova pojedina je na sporedu od 1.9.2014 od ponedeljka do petka ob 20.14. Predvajani bosta prva in druga sezona. Heston Blumenthal je eden najboljših svetovnih kuharjev, ki se je prelevil v gastronomskega raziskovalca. Raziskoval bo kulinarične svetove preteklosti in leposlovja, da bi ugotovil, ali prihodnost leži v gastronomiji in zgodbah preteklosti.
V vsaki epizodi bo Heston poustvaril spektakularno pojedino. Pregriznil se bo skozi ključne kulinarične trenutke in ustvaril pojedine, navdihnjene s požrtijami Henrika VIII., banketom Alice v čudežni deželi, s svetom Willieja Wonke, z Medvedkovim piknikom in še marsičim, postregel pa jih bo zahtevnim jedcem, ki se veselijo najneverjetnejšega obroka v življenju.
Ko bo jedem vdihnil življenje, bo obudil tudi svetove ljudi, ki so jih jedli. Kakšen je bil meni za zadnji obrok na nesrečnem Titaniku? Je res mogoče zgraditi resnično hišo iz medenjakov in kako v piti spečemo 24 živih kosov, da preživijo in zletijo ven, ko pito razrežemo? Vsekakor smo lahko prepričani, da bodo vse pojedine nepozabne.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: