Pošta SiOL od 1.11.2014 naprej z 1GB brezplačnega prostora namesto 100MB by Telekom Slovenije | UPORABNA STRAN

Pošta SiOL od 1.11.2014 naprej z 1GB brezplačnega prostora namesto 100MB by Telekom Slovenije

Pošta SiOL, ja to je tisti elektronski naslov, ki se praviloma konča s siol.net in ga imajo na voljo brezplačno vsi naročniki interneta SiOL brezplačno oz. paketov, ki vključujejo internet SiOL, bo od 1.11.2014 ponujala 1GB brezplačnega prostora.

telekom-slovenije-logo

Do sedaj je bila osnovna velikost elektronskega predala 100MB. To je velikost, ki je najverjetneje na voljo že od samega začetka, zagotovo pa več kot 5 let. 100MB je za normalno uporabo vsekakor premalo in Telekom Slovenije se je končno odločil za povečanje na 1GB. V primerjavi z Gmailom je tudi to zelo malo, a vseeno precej bolje kot prej.

Naročniki poslovnih paketov bodo velikost elektronskih predalov iz 100MB brezplačno dvignili na 2GB. Vsi tisti, ki pa so do sedaj imeli naročen razširjen predal v velikosti 1 GB, bodo količino dvignili na 5GB. Cena tega paketa ostaja enaka in sicer 2.72€ na mesec.

Glede na to, da so v obvestilu uporabili frazo »bomo … omogočili brezplačno spremembo velikosti osnovnega poštnega predala« je moč sklepati, da nadgradnja ne bo samodejna, ampak jo bo potrebno zahtevati. To iz uporabniškega vidika ni ravno najbolj prijetna poteza.

Vir.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: