Red Bull zaradi slogana »Red Bull ti da krila« kupcem vrača 10$ kot del 13 mio $ vredne poravnave | UPORABNA STRAN

Red Bull zaradi slogana »Red Bull ti da krila« kupcem vrača 10$ kot del 13 mio $ vredne poravnave

Red Bull ti da krila oz. Red Bull gives you wings, je družbi Red Bull GmbH v ZDA nakopal skupinsko tožbo zaradi lažnega oglaševanja. Poleg slogana Red Bull ti da krila, je sporen tudi del “vitalizes body and mind” oz. poživi telo in duha. Tožniki so ugovarjali, da ni znanstvenih dokazov, da bi Red Bull deloval bolj kot skodelica kave ali tableta kofeina.

red-bull

Prvo tožbo je 16.1.2013 vložil Benjamin Careathers na U.S. District Court for the Southern District of New York. 27.2.2013 sta tožbo vložila tudi Wolf in Almarz, a na U.S. District Court for the Central District of California. Kalifornijska tožba je bila kasneje premaknjena in združena s prvovloženo tožbo. Tožba ni dobila zaključka, saj so v postopku mediacije prišli do sporazuma, ki pa mora biti potrjeno. Narok glede potrditve poravnave bo 1.5.2015.

Red Bull je za BEVnet glede poravnave povedal tole: “Red Bull settled the lawsuit to avoid the cost and distraction of litigation. However, Red Bull maintains that its marketing and labeling have always been truthful and accurate, and denies any and all wrongdoing or liability.

Kaj pravzaprav pravi ta Red Bullova poravnava?
Poravnava zadeva vsakega, ki je v obdobju od 1.1.2012 do 3.10.201 kupil vsaj eno pločevinko pijače Red Bull. Potrdilo o nakupu izdelka ni potrebno. Red Bull je privolil v 13 milijonsko poravnavo od katere bodo torej pridobili tudi kupci njihovih izdelkov. Na voljo sta dve možnosti in sicer 10$ v denarju ali Red Bullovi produkti v vrednosti 15$. Poravnava ima torej kapico pri 13 mio $, kar pomeni, da bo Red Bull znesek povračila začel zmanjševati ko se bo prijavilo več kot 1.3 milijona ljudi. To se bo skoraj zagotovo zgodilo, saj se je spletna stran v prvih dveh dneh kar nekajkrat sesula.

red-bull-poravnava

Kupci imajo 4 možnosti za sodelovanje v poravnavi:
*preko spleta na strani http://energydrinksettlement.com/claim (zahtevek mora biti oddan najkasneje do 2.3.2015)
*preko elektronske pošte na energydrinksettlement@gcginc.com (zahtevek mora biti poslan najkasneje do 2.3.2015)
*preko faksa na 844-553-1373 (zahtevek mora biti poslan najkasneje do 2.3.2015)
*preko klasične pošte – Class Action Settlement Administrator at Energy Drink Settlement, c/o GCG, P.O. Box 35123, Seattle, WA 98124-5123 (žig na pošti ne sme biti kasnejši od 2.3.2015)

Kaj to pomeni za kupce v Sloveniji?
NIČ!!!, saj kot so zapisali na spletni strani »You must be a resident of the United States to participate in this Settlement.« Torej za sodelovanje v poravnavi je potrebno biti prebivalec ZDA.

Je sicer res, da je ta poravnava precej zanimiva, a verjetnost, da bi se kaj podobnega zgodilo v Evropski uniji je precej majhna.

So pa kot kaže na @RedBullSi radodarni tudi brez tožb in poravnav. Pa še več kot 10 pločevink RedBulla dobiš. 🙂

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: