Rtvslo.si 28.10.2014 v rdečem in z napisom »The site ahead contains malware« | UPORABNA STRAN

Rtvslo.si 28.10.2014 v rdečem in z napisom »The site ahead contains malware«

Spletna stran rtvslo.si je danes 28.10.2014 zjutraj dobila rdečo podobo in napis The site ahead contains malware. To besedilo je lahko tudi Reported Attack Page ali pa Suspected Malware Site, odvisno od brskalnika.

rtvslo-si-malware

Poleg pa je še napis Attackers currently on rtvslo.si might attempt to install dangerous programs on your computer that steal or delete your information (for example, photos, passwords, messages, and credit cards).

Glede na poročanje je to obvestilo na vseh spletnih brskalnikih (zgornja slika je iz Google Chrome). Starejše različice Internet Explorerja ter Firefoxa, ki nimajo vgrajene malware zaščite pa tega ne prikazujejo.

Iz RTV Slovenija so sporočili, da težavo rešujejo in da kot vse kaže stran ni okužena in da gre zgolj za preventivno delovanje brsklanikov. Pred nekaj dnevi se je podobna stvar zgodila skrajševalniku URL-jev bit.ly. Odprava problema je trajala doberšen del dneva. So pa pri RTV Slovenija pod ta malware nevarnost padle tudi vse poddomene rtvslo.si, npr. val202.rtvslo.si ali pa d4.rtvslo.si.

Vsaj v Google Chrome obstaja obvod. Klikniti je potrebno na Details in nato na visit this unsafe site.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: