Telekom Slovenije je Apple navdušence hudo razočaral z majhno zalogo telefonov iPhone 6 in iPhone 6 Plus | UPORABNA STRAN

Telekom Slovenije je Apple navdušence hudo razočaral z majhno zalogo telefonov iPhone 6 in iPhone 6 Plus

Telekom Slovenije je danes 31.10.2014 začel s prodajo zadnje različice Applovih telefonov iPhone. Prodaja se je v Ljubljani v TC Ajdovščina začela že takoj po polnoči, enako je bilo s spletno prodajo. Ostali centri so se odprli ob 8.00 in so sedaj že zaprli svoja vrata. V skoraj vseh pa precej podobna slika. Ljudje so čakali, a praviloma tisti, ki se niso v vrsto postavili takoj zjutraj, niso dočakali.

iphone-6-telekom-slovenije-prodaja

Ker Apple tokrat ni ponudil 32GB različice zgolj 16, 64 in 128GB je bila 64GB najbolj oblegana. 16GB je marsikomu premalo, saj je imel prej 32GB različico in podatkov preprosto na 16GB ne more prenesti. Zaloge 16GB različic so bile največje in to različico se je v nekaterih Telekomovih centrih dalo dobiti tudi še popoldne. Medtem ko je 64GB pošla takorekoč takoj.

Kje je bil ključ problema?
Telekom Slovenije je trenutno edini uradni prodajalec za Apple iPhone v Sloveniji in to so tudi precej radi izpostavljali. Skupaj s tem so kupcem zagotavljali, da bodo količine zadostne, ter da rezervacije zaradi tega niso potrebne in jih tudi ne bo.

Zgodba pri Simobilu, ki je bil uradni prodajalec, pa ni več od kar je América Móvil kupil Simobilovo mamo, je bila precej drugačna. Oni so povedali, da bodo zaloge zelo omejene in da tisti, ki bodo telefon želeli morajo pohiteti. Poleg tega pa so že povedali koliko telefonov bo na voljo. Tega Telekom Slovenije zaradi Applove politike nebi smel narediti, a vseeno nebi smel zavajati, da bodo količine zadostne. Izgovor, da jih je množica presenetila je podobno kot z zimskimi službami, ki jih preseneti napovedan prvi sneg.

To naj bi bila količina za Ljubljano (najverjetneje zgolj za TC Ajdovščina).

To naj bi bila količina za Ljubljano (najverjetneje zgolj za TC Ajdovščina).

Gledano historično je Telekom Slovenije lani ob splaviti iPhone 5s in 5c prav tako rekel, da bodo količine zadostne in da z nakupom ne bo nikakršnih problemov in res jih ni bilo. Ljudje so drli v Telekomove centre in zaloga je zdržala cel teden. Tokrat pa v večinskem delu ni zdržala niti en dan prodaje.

Glede na zapise na forumih in socialnih omrežjih je veliko ljudi stalo v vrsti, a na koncu telefona niso mogli kupiti, ker ga ni bilo več oz. ni bilo več različice, ki so jo želeli. Dolgih nosov je bilo torej precej, a kaj drugega kot, da pridejo drugič jim ni preostalo.

Kdaj pride nova pošiljka?
Uradna izjava Telekoma Slovenije je, da nova pošiljka pride kmalu v novembru. Neuradna in nepotrjena informacija je, da naj bi prišla nova pošiljka v roku 14 dni, t.j. 17.11.2014. Ta naj bi vsebovala vse različice in v zadostnih količinah.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: