Trik, s katerim boste na iPhonu videli resnično moč mobilnega signala | UPORABNA STRAN

Trik, s katerim boste na iPhonu videli resnično moč mobilnega signala

Pri prikazovanju moči mobilnega signala smo se že navadili, da imamo 4 ali 5 stopenjsko skalo, a je to bolj približna ocena moči signala. Ta večini pove dovolj, a tisti nekoliko bolj zahtevni pa bi radi videli številko.

iphone-signal

Pri telefonih Apple iPhone je to sila preprosto. Odpreti je potrebno aplikacijo Field Test Mode. Do nje se dokopljemo tako, da v številčnico vpišemo *3001#12345#* in kliknemo kliči. Po odprtju aplikacije se bo skala spremenila v številko, ki je vedno negativna.

Številka variira med -40 in -130 in bolj kot je številka blizu ničle boljši je signal. Plastično to pomeni, da je -40 najboljši možen signal in -130 je brez mobilnega signala.

iphone-signal-1

Neprestano vpisovanje številk je precej štorasta stvar in zato je možno obstaja možnost, da se s klikom na skalo prikaže številka. To nastavitev se vklopi tako, da vpišemo *3001#12345#* in nato kliči. Zopet se odpre Field Test App, a tokrat namesto Home gumba za izhod uporabimo iPhonov gumb za piržiganje/ugašanje/spanje, dokler se ne prikaže “Slide to power off” zaslon. Nato pa držite iPhone Home gumb, ki bo povzročil prisilno zapiranje Field Test aplikacije.

Na domačem zaslonu se bo tako prikazala številka, namesto skale. Premikanje med njima je možno zgolj s klikom na številko oz. skalo. Za vrnitev v prvotno stanje pa je potrebno zgolj ponoviti postopek, ki je bil izveden za vklop.

Vir slik: Businessinsider

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: