S pomočjo Mlečne ceste do sledenja izvora surovin v izdelkih Zelene Doline – Mlekarna Celeia | UPORABNA STRAN

S pomočjo Mlečne ceste do sledenja izvora surovin v izdelkih Zelene Doline – Mlekarna Celeia

Sledenje izvora surovin v izdelkih produktne linije Zelene Doline je sedaj postalo sila preprosto. Mlekarna Celeia je namreč pripravila projekt Mlečna cesta. Z njim je Celeia postala prva slovenska mlekarna, ki kupcem omogoča vpogled v izvor surovega mleka.

mlekarna-celeia-mlecna-cesta

 

 

Kako lahko preverim izvor mleka?
Možnosti sta dve. Prva je preko spletne strani mlecnacesta.si na kateri lahko kupec vpiše črtno kodo in rok uporabnosti izdelka. Druga možnost preverjanja pa je možna prek mobilne aplikacije Izvor by Origin Trail, ki jo lahko uporabniki prenesejo iz spletne trgovine Google Play ali App Store. S pomočjo fotoaparata na mobilnem telefonu pa nato skenira črtno kodo in vpiše rok uporabnosti izdelka. Po potrditvi se kupcu prikažejo osnovne informacije o izdelkih, tabela hranilnih vrednosti in prednosti določenega mlečnega izdelka. Hkrati pa aplikacija omogoča tudi dostop do informacijo o kmetiji, kjer je bilo mleko pridelano.

mlekarna-celeia-mlecna-cesta-1

Zanimiva poteza Mlekarne Celeia, saj s takšnim projektom povezuje kupca in proizvajalca mleka. Na takšen način pa se posredno dviguje tudi zavest o domači pridelavi, ki se jo zaradi zelo slabe slovenske samooskrbe zadnje čase precej poudarja.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: