Telekom Slovenije še proučuje odločbo AKOS-a o kršitvi internetne nevtralnosti s storitvijo Deezer | UPORABNA STRAN

Telekom Slovenije še proučuje odločbo AKOS-a o kršitvi internetne nevtralnosti s storitvijo Deezer

Telekom Slovenije je potrdil, da so danes od AKOS-a (Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS) prejeli odločbo v kateri jim očitajo kršitev 203. člena (nevtralnost interneta) ZEKom-1 s ponujanjem storitve Deezer. Telekom Slovenije komentarjev glede odločbe še ne daje, saj kot so odgovorili, jo še proučujejo.

telekom-slovenije-deezer-slika

Kaj mora Telekom Slovenije sedaj storiti?
AKOS Telekomu Slovenije nalaga, da v v 60-ih dneh po prejemu odločbe prenehati različno obravnavati internetni promet in kršitev odpravi tako, da ves internetni promet (t.j. neodvisno od tipa storitve v zvezi s katero je ta promet nastal) v celoti upoštevata v okviru zakupljene količine podatkov telekomunikacijskega paketa končnega uporabnika.

Pritožba?
Odločbe, ki jih AKOS izda na podlagi kršitev ZEKom-1 so dokončne, kar pomeni, da so tudi izvršljive. Pritožba nanje ni možna. Možno je zgolj uveljavljanje izrednih pravnih sredstev ter upravni spor (192. ZEKom-1). O upravnem sporu odloča upravno sodišče s sedežem v Ljubljani. O sporu pa mora odločati prednostno.

Če se bo Telekom Slovenije odločil za upravni spor še ni znano, v vsakem primeru pa mora s kršitvijo, ki jo je ugotovil AKOS prenehati v 60-ih dneh. Prav tako bo zanimivo spremljati, kako se bo odvijala zgodba naprej, saj več ali manj vsi pričakujemo, da se bodo operaterji zaradi te odločbe AKOS-a odločili ponuditi več zakupljenih podatkov v pketu.

Iz Simobila, pri katerem je AKOS prav tako ugotovil kršitve, pa se še niso odzvali. Več o sami odločitvi AKOS-a pa v tem članku (Telekom Slovenije in Simobil sta kršila načelo nevtralnosti interneta po ZEKom-1 je ugotovil AKOS)

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: