Širitev BicikeLj mreže za do 13 dodatnih izposojevalnic predvidoma v letu 2016 | UPORABNA STRAN

Širitev BicikeLj mreže za do 13 dodatnih izposojevalnic predvidoma v letu 2016

Širitev BicikeLj mreže mestnih koles je nekaj, kar uporabnike znova in znova zanima. Končno se stvari premikajo in tako je direktor družbe Europlakat Marko Kolbl povedal, da jih zanima širitev omrežja in da upajo, da bodo z Mestno občino Ljubljana lahko našli skupen jezik.

bicikelj-2

BicikeLj sistem, ki je ravno ta teden praznoval 4. rojstni dan (BicikeLj praznuje 4 leta delovanja in skoraj 750.00 izposoj v letu 2014 kaže na to, da se je mestno kolo zelo dobro prijelo) obsega 36 postaj in 360 koles. Obstoječa pogodba javno-zasebnega partnerstva med Europlakatom in MOL-om ima opcijo širitve še za dodatnih 13 postajališč in posledično 130 dodatnih koles.

Kot je povedal namestnik direktorja podjetja Europlakat Boštjan Berčan bi širitev BicikLja potekala v smeri mestnih vpadnic (Zaloška, Tržaška, Barjanska, Šmartinska in Celovška). Na določenih delih bi zapolnili luknje, drugje pa bi šlo za širitev navzven, a trenutno niso dorečene ne lokacije, ne število, prav tako pa tudi ne kakšna bo nova oblika sodelovanja med MOL-om in Europlakatom. Europlakat, ki ima trenutno 15 letno koncesijo za upravljanje z BicikLem.

Kdaj torej lahko pričakujemo širitev?
Kot je pojasnil Kolbl je prvi potencialni termin začetek leta 2016. Razlog za to je 6-7 mesečni dobavni rok koles. Torej, tudi če bi se dogovorili še to poletje bi do širitve najverjetneje prišlo spomladi 2016.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Širitev? Mestna občina Ljubljana je za širitev omrežja BicikeLj iskala zasebne investitorje, a iz tega je prišlo zgolj do širitve v BTC. Tako sedaj vedno bolj kaže, da bo širitev prevzel Europlakat, ki ima že z obstoječo pogodbo možnost širitve za dodatnih 13 novih postajališč, a z občino še ni nič dogovorjeno je pojasnil Kolbl. Širitev bi potekala v smeri mestnih vpadnic, a več o širitvi mreže v tem članku (Širitev BicikeLj mreže za do 13 dodatnih izposojevalnic predvidoma v letu 2016). […]

Komentiraj

Anti-Spam: