Skupina Telekom Slovenije v Q1 2015 s precejšnjim padcem dobička, za dokončen prevzem Debitela se čaka AVK | UPORABNA STRAN

Skupina Telekom Slovenije v Q1 2015 s precejšnjim padcem dobička, za dokončen prevzem Debitela se čaka AVK

Skupina Telekom Slovenije je v Q1 2015 ustvaril 181.8 mio € čistih prihodkov od prodaje. To je za 6% manj kot v enakem obdobju lani. Poleg tega pa se jim je znižal tudi čisti dobiček in sicer za 41% na 7.2 mio €. EBITDA pa se je zmanjšal za 12% na 51.6 mio €, a je vseeno višji od načrtovanega.

telekom-slovenije-logo

 

 

V Telekomu Slovenije so pojasnili, da je ključen razlog za nižje prihodke od prodaje so v družbi navedli, nižje cene zaključevanja klicev na veleprodajnem trgu, manjša poraba mobilnih storitev izven naročniških razmerij (torej nezakupljene količine) ter nižji prihodki od klasične telefonije.

Telekom Slovenije še čaka na dovoljenje Agencije za varstvo konkurence glede nakupa mobilnega operaterja Debitel (Telekom Slovenije je kupil Debitel in pridobil okoli 90.000 novih uporabnikov). Upajo, da bodo dovoljenje dobili še letos. S pripojitvijo Debitelovih uporabnikov, bi Telekom Slovenije dobil kar nekaj dodatnih mobilnih uporabnikov pod svoje okrilje.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: