Pet retro embalaž skozi leto bo obeležilo 190 let Pivovarne Laško, druga je ravnokar zunaj | UPORABNA STRAN

Pet retro embalaž skozi leto bo obeležilo 190 let Pivovarne Laško, druga je ravnokar zunaj

V letu 2015 Pivovarna Laško obeležuje 190 let obstoja in del promocije bo tudi retro embalaža na pivu Zlatorog. Skozi leto se bo zvrstilo pet retro embalaž, ki obeležujejo najbolj prelomna obdobja, na primer utrjevanje narodne zavesti, tehnološki napredek, rekordna prodaja.

pivovarna-lasko-retro

Prva jubilejna embalaža je bila tista iz leta 1985 (Goldhorn Export Birra Laško), ko je Zlatorog v oranžni 0,33 L pločevinki postal prva pijača v tovrstni embalaži narejeni v Jugoslaviji. Motiv in predvsem oranžna barva, sta kljub temu, da je šlo za mešano pakiranje skupaj z obstoječo embalažo, marsikoga zmedla. Zato so za tiste zveste pivoljubce pripravili prav poseben spot, ki prikazuje, da se je začasno pridružila nova etiketa, a vsebina ostaja enaka.

pivovarna-lasko-retro-goldhorn

Ker je retro embalaža narejena v omejenih količinah jo je ta teden zamenjala nova. Tokrat gre za tisto iz leta 1976, ko je Zlatorog prejel prvo mednarodno nagrado, medaljo Monde Selection. Tokratna polnitev bo za razliko od prve retro izvedbe na voljo zgolj v 6packu pločevink, ne pa tudi na steklenicah.

pivovarna-lasko-retro-2

Prihaja Zlatorog v drugi jubilejni polnitvi!

Posted by Laško Pivo on Friday, June 19, 2015

Kakšne bodo preostale tri retro embalaže pa naj ostane še skrivnost.

Sorodni članki

2x komentirano

  1. […] Vsa ta leta varjenja piva pa so tudi pivu Zlatorog prinesla veliko število različnih podob in v letu 2015 bodo tista najbolj prelomna obdobja, na primer utrjevanje narodne zavesti, tehnološki napredek, rekordna prodaja ponovno prikazana na pločevinkah in steklenicah. Poleg zadnje podobe bo skozi leto na voljo pet različnih podob, a o tem tukaj (Pet retro embalaž skozi leto bo obeležilo 190 let Pivovarne Laško, druga je ravnokar zunaj). […]

  2. […] 190 let in v ta namen so pripravili retro pakiranja piva Laško Zlatorog. Več pa v tem članku (Pet retro embalaž skozi leto bo obeležilo 190 let Pivovarne Laško, druga je ravnokar zunaj). Vročinski val, ki je zajel Slovenijo je torej pravšnji čas za nagradno igro, ki jo Uporabna […]

Komentiraj

Anti-Spam: