Slike / fotografije – Tušev tek barv, 24.6.2015, Park Tivoli in stadion Ilirija, Ljubljana | UPORABNA STRAN

Slike / fotografije – Tušev tek barv, 24.6.2015, Park Tivoli in stadion Ilirija, Ljubljana

Tušev tek barv se je odvil včeraj, 24.6.2015 v Parku Tivoli v Ljubljani. Več kot 4.000 tekačev (v več kot 80% so bili otroci) se je podalo na 5 km progo na kateri jih je čakalo več postaj z barvnim prahom (HOLI barve). Čisto zadnja barva je bila zelena in te je bilo kot kaže tudi največ.

tusev-tek-barv3

Na stadionu Ilirija se je nato dogajanje nadaljevalo s koncertom, kjer so nastopili R3hab, Mike Vale, duo Vanillaz, Gadi in TABU.

tusev-tek-barv61

Takšne dogodke z barvami že nekaj časa poznamo v tujini, poimenovani so Festival Of Colours, Holo One Festival in podobno. V Italiji je npr. The Color Run in 20.6.2015 se je odvil v Trstu. Ključni razliki sta bili dve in sicer bilo je preceeeej več ljudi, kar daje čar temu dogodku in bili so iz vseh generacij. 4.000 ljudi za Slovenijo sicer ni tako malo, a vseeno bi bilo pri večjem številu vzdušje precej drugačno. Kar pa se tiče starosti, no tukaj pa na plano privre zadržan slovenski karakter. Kakorkoli, upajmo, da bo prihodnjič prisotnih še več ljudi, ki se radi prepuščajo hormonu sreče.

Spodaj v galeriji je še nekaj slik Tuševega teka barv v Ljubljani.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: